/ -MIćKO VUJISIć
08/05/2024 u 12:41 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Odbor za razgraničenje: Glavni grad i Tuzi da dostave registar imovine

Za predsjednika odbora izabran je Naim Đokaj, državni sekretar u Ministarstvu javne uprave, a do kraja maja očekuje se da obje lokalne samouprave dostave zvanične podatke o imovini kako bi odbor mogao da radi na osnovu relevantnih dokumenata

Glavni grad i Opština Tuzi odboru koji se bavi razgraničenjem ove dvije lokalne samouprave treba da dostave registar imovine, rezultat je današnjeg sastanka u Ministarstvu javne uprave, koje koordinira ovim procesom. Naim Đokaj, predstavnik Ministarstva javne uprave, izabran je za predsjednika odora za razgraničenje.

image

Naim Đokaj

-MIćKO VUJISIć

Đokaj je kazao da se nastavak procesa razgraničenja svodi na tri stuba - imovina, teritorija i obaveze.

– Kao predsjednik uputiću dopis gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac i predsjedniku Opštine Tuzi Lindonu Đeljaju da nam do sledećeg sastanka dostave registar imovine koja je u vlasništvu Glavnog grada i Opštine Tuzi. Do sada organizacioni odbor nikada nije ni dobio registar imovine da na osnovu toga razgovaraju i daju zahtjeve i ideje kako da dođe do raspodjele. To je osnova za rad. Predstavnici Glavnog grada kazali su da će se dopisom izjasniti o teritoriji i dati mišljenje i stav. Predsjednici Opštine Tuzi će se izjasniti na to i dati zahtjeve. Nakon praznika očekujemo da će doći do novog sastanka - kaže Đokaj.

Đokaj ističe da su i članovi organizacionog odbora u ranijem sastavu upućivali dopise ka Direkciji za imovinu Glavnog grada da dostave registar, ali takve podatke nijesu dobili.

– S obzirom na to da je članica odbora za razgraničenje direktorica Direkcije za imovinu rekla je da će se potruditi da dostavi te podatke koje mora prikupiti od ostalih organa - istakao je Đokaj.

Predstavnik Opštine Tuzi Emin Hadži kazao je da su odblokirali proces i da je rad odbora nastavljen.

– Jednoglasno je dogovoreno da nastavimo tamo gdje smo stali, a stali smo kod raspodjele imovine. Ministarstvo će uputi dopis Oliveri Injac i Lindonu Đeljaju u kome će tražiti kompletirane podatke oko imovine Tuzi i Glavnog grada. Tako će se stvoriti pretpostavke i uslovi da mi na odboru sagledamo kompletnu sliku šta je to zajednička imovina koju ćemo podijeliti. Možemo da pričamo samo na osnovu zvaničnih dokumenata. Tačno je da je došlo do tranzicije vlasti u Glavnom gradu, ali već je dovoljno vremena prošlo da su se mogli upoznati sa procesom. Vjerujem da ćemo u roku od dvije nedjelje imati tražene podatke - rekao je Hadži.

Danas sjednica odbora za razgraničenje Tuzi i Podgorice: Novi pokušaj podjele

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:13