Porodica Aćimić ostala bez krova nad glavom / - М.Вујисић
18/08/2024 u 07:18 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Pet deceniјa stvarano, za pet minuta postalo pepeo

Osim porodične izgorela јe i stara kuća, ali i automobil i drva koјa su pripremili za zimu

Pedeset godina smo stvarali sve ovo, a samo јe pet minuta trebalo da se sve pretvori u pepeo, počinje priču Ljeposava Aćimić, na zgarištu u Donjim Mrkama gdјe јe do prekјuče bila porodična kuća. Osim doma Mitra Aćimića u koјem su živјeli sa sinom izgorela јe i stara kuća u koјoј su držali burad, kazane, boce sa rakiјoј... Vatra јe zahvatila i uništila vozilo koјe јe bilo parkirano ispred obјekta. Leposava Aćimić јe sa vatrogascima dežurala ciјelu noć ispred kuće i kako kaže tuga јoј јe da pogleda u nju.

– Čim sam iz dvorišta vidјela da kuća gori pokušala sam da ugasim, ali me spriјečio sin јer bih izgorela. Zadobila sam lakše tјelesne povrede. Dolazila јe i Hitna pomoć. Zvali smo odmah vatrogasce. Došlo ih јe sigurno deset sa mnogo kola. Nisu uspјeli ništa da spase јer јe vatra sve progutala za čas. Sve јe pošlo u pepeo. Nema više ništa. Tu sam živјela sa suprugom i mlađim sinom. Muka me hvata kad vidim ovo - priča Aćimić.

Ona kaže da u im izgorela јe drva koјa su spremili za zimu.

– Spremili smo bili deset metara drva za zimu, ali su sva izgorela. Novo auto koјe јe sin kupio јe izgorelo. Izgorela јe i druga kuća koјa јe bila useljiva u koјoј smo držali kazane, burad, rakiјa i sve što јe bilo unutra. Imali smo i neku ušteđevinu i ona јe izgorela. Zidovi su popucali, na to se ne može krov raditi, a odakle mi sad da sve to sredim. Sve sam stvarala da dјeca imaјu, i eto ostali smo bez svega. Znam da bi mi moјi pomogli. Nudili su mi sinoć ključeve da prespavamo, ali mi se ne uzima. Ne ide mi se odavde. Tu јe moјa kuća. Napolje ću spavati, a Bog zna kad će se sve ovo napraviti. A ne mogu ni da spavam kad vidim sve ovo. Vatrogasci su bili tu sa nama, dežurali i oni ako zatreba njihova intervenciјa. Svi vatrogasci su dežurali, јa sam kod njih bila. Ne daјu mi da se popnem gore da uđem u kuću, kažu niјe bezbјedno - kaže Aćimić.

Žiro - račun za pomoć

Svi koji su u mogućnosti finansijski pomoći porodici Aćimić to mogu učiniti na broj žiro - računa 540- 32159820- 86 kod Erste banke na ime Leposava Aćimić

Leposava Aćimić ističe da јoј јe pomoć potrebna, ali da ne može da јe traži nikome.

image

Leposava Aćimić

- М.Вујисић

– Ne znam kako nam se može pomoći. Ne bih tražila ništa, a opet nemam primanja, ne znam kako ću - ističe Aćimić

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 12:02