Virpazar - problem prelaz / - FOTO: D.S.
18/08/2023 u 11:00 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Virpazar mora konačno da ima neko ulaganje u svoju infrastrukturu

Prema riječima mještana, kroz Virpazar dnevno prođe i po 3.000 turista, te problem parkinga mora biti riješen

Turista koji svakog ljeta dolaze u Virpazar očarani ljepotom te varošice sve je više. Očarani nisu sigurno čestim saobraćajnim gužvama.

Prema riječima mještana, kroz Virpazar dnevno prođe i po 3.000 turista, te problem parkinga mora biti riješen.

Kako kaže Tomo Ukšanović, predsjednik Mjesne zajednice Crmnica, često dolazi do zagušenja saobraćajnica i ljudi su sa pravom nedavno protestovali.

- Naša infrastruktura je na nivou od prije nekolike decenije, a imamo povećanje gostiju sve više, svake godine. Problem parkiranja, ne samo u centru, već se prebacio i na neke druge sporedne puteve, što je još više stvaralo problem. Posle protesta i reakcije policije i Komunalne policije iz Bara djelovalo je bolje - objašnjava Ukšanović i dodaje:

- Nastojimo da prostor ispod hotela prilagodimo za parking, da se rastereti cijela ta situacija. Taj prostor je, istina, državna zemlja, ali je prilaz privatno zemljište. To su naša razmišljanja nakon protesta i ono što bi bio neki dugoročni plan. Ne možemo raditi sad u sezoni. Da probamo sad toliko koliko možemo i da vidimo koliko ćemo uspjeti da na taj način resteretimo centar, a onda da vidimo šta ćemo sa parkingom sa magistrale i na kolektoru. Tu vidimo nešto što je pogodno i što se može završiti i staviti u funkciju do naredne sezone. To bi bila neka realna priča, jer se ovako pravi problem gostima koji dođu i odrediše im je prema svim Crmičkim selima.

Prema njegovim riječima, Crmnica je puna gostiju.

- Možemo se pohvaliti izuzetnom posjećenošću. Ne znam ko se bavi turizmom da može da kaže da nije posjećen. Ona je takva da možemo svi biti zadovoljni. Sa takvom prohodnošću puteva javljaju se upravo ovakvi problemi. I ono što je važno napomenuti je da gosti ostaju sve više - kaže naš sagovornik.

image

uložiti u infrastrukturu

- FOTO: D.S.

Ukšanović ističe i da se sve više koristi zaobilaznica preko Sutormana.

- Put je popravljen i sve je više u funkciji. Istina vozi se 45 minuta do Bara, možda duplo više nego kroz tunel Sozinu, ali se izbjegavaju gužve preko Sutomora - kaže on.

Opasnost koja vreba sve one koji žele da odu u Virpazar i dalje je rampa na željezničkom prelazu, koja još uvijek ne radi. Zbog tog problema više puta su tražili od nadležnih da nešto preduzmu.

- Taj problem nije riješen i rampa ne funkcioniše - kaže Tomo Ukšanović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:20