/ -
13/03/2022 u 17:44 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Воду добија 1.000 становника Дајбабске горе

Друга фаза креће половином наредне седмице. Градиће се дистрибутивна мрежа у дужини од скоро два километра, за 200 домаћинстава, каже Вуковић

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, са сарадницима, обишао jе насеље на Даjбабскоj гори гдjе ће Водовод за 1.000 становника ријешити проблем водоснабдиjевања. Како је казао Вуковић ријеч је о насељу коjе пати од броjних проблема у инфраструктурном смислу, од коjих jе наjвећи проблем неуредно водоснабдиjевање.

– Оваj дио града ниjе прикључен на водоводну мрежу, тако да смо, имаjући у виду ту чињеницу, прошле године ушли у реализациjу проjекта изградње новог водовода у двиjе фазе. Током прошле године реализовани су радови у оквиру прве фазе у вриjедности 100.000 еура коjи су обухватили изградњу примарне инфраструктуре, односно резервоарског простора од 150 кубика, потисног цjевовода у дужини од 600 метара, као и обjекта пумпне станице са комплетном електро-машинском опремом – рекао је Вуковић.

Предузеће Водовод је почетком године расписало позив за изградњу 1.900 метара дистрибутивне мреже Даjбабска гора II фаза, као финалне фазе овог проjекта, чиjа вриjедност износи око 75.000 еура, док jе предвиђени рок за завршетак 60 дана.

– Друга фаза креће половином наредне седмице. Градиће се дистрибутивна мрежа у дужини од скоро два километра, за 200 домаћинстава. Тако да ћемо кроз неких два мjесеца створити претпоставке да се сви ови људи прикључе на водоводну мрежу, односно да, наjjедноставниjе речено, добиjу воду послиjе неких 40 – 50 година – каже Вуковић.

Здравко Марковић, становник овог насеља предочио је одређене проблеме.

– Драго нам jе што су нашли времена да дођу, да им предочимо неке проблеме са коjима се суочавамо свакодневно – приjе свега што немамо воде, посебно у љетњем периоду. Ми смо правили импровизоване резервоаре за воду свих ових година и надамо се да jе томе дошао краj. Имамо обећање да ће све бити завршено до jуна и да ћемо имати нормално водоснабдиjевање – казао jе Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 12:34