Članovi odbora za statut i propise / -NEMANJA VLAHOVIć
26/07/2024 u 11:29 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vujačić: Dug ŽRK Budućnost oko 200.000 eura

Da Glavni grad preuzme osnivačka prava kluba podržali su Zdenka Popović (Demokrate), Vasilije Čarapić (PES), i odbornici DPS-a Stefan Ćulafić i Vladan Arsović, protiv je glasao Mitar Šušić (NSD), dok je Sara Đurišić (NSD) bila uzdržana

Odbor za statut i propise dao je saglasnost da Glavni grad preuzme osnivačka prava nad ŽRK Budućnost. Da Glavni grad preuzme osnivačka prava kluba podržali su Zdenka Popović (Demokrate), Vasilije Čarapić (PES), i odbornici DPS-a Stefan Ćulafić i Vladan Arsović, protiv je glasao Mitar Šušić (NSD), dok je Sara Đurišić (NSD) bila uzdržana. Serketar za spot Igor Vujačić je saopštio je da klub ima tradiciju dugu 75 godina, a koji je u zajednih mejsec dana došao u nepredviđenu situaciju ne krivicom Glavnom grada nego, kako je rekao, nekih drugih ljudi koji su bili sponzori. 

- Urađena je revizija kluba za 2023. godinu i do jula ove godine i ukupni dug kluba je oko 200.000 eura. Očekuje se presuda po tužbi rukometašice Milene Raičević koju je klub skrajnuo na nesportski, nefer i nezakonit način. Klub treba da se finansira iz Glavnog grada i mislim da su u toku pregovori sa nekim sponzorima koji bi bili voljni da sponzorišu klub. Cilj nam je da klub nastavi takmičenje – rekao je Vujačić. 

Predsjednik odbora za statut i propise Mitar Šušić je rekao je da ne vidi zakonski osnov za preuzimanje kluba od strane Glavnog grada ako je on već registrovan kao nešto što je vlasništvo privatnih lica.

– O profesionalnom sportu sam i ranije saopštavao stavove pa ne bih da me navijači Budućnosti ponoco prozivaju kao neko ko je protivnik toga kluba, jer nisam, ali smatram da ne  trebamo ići u nezakonitosti da bi održali situaciju koja možda i nije zdrava. Mislim da je trebalo dostaviti izvještaj o reviziji, ne mogu glasati za opisno definisan iznos, ne znam o kojem se iznosu radi. Nezakonito je da Glavni grad socijalizuje nečiji gubitak – rekao je Šušić.    

Igor Vujačić je rekao da je u ptianju odluka o preuzimanju kluba. 

- Ugovor je pripremljen, i tek nakon stupanja odluke na snagu, on se može potpisati - rekao je Vujačić.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

07. septembar 2024 08:58