фото: ПГ БИРО / - фото: ПГ БИРО
29/11/2021 u 16:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић представља Подгорицу на међународној конференцији у Истанбулу

Хајде да будемо партнери на путу зелене, паметне и праведне трансформације наших градова и унапређења квалитета живота у њима, истакао је Вуковић

Делегација Главног града, на челу са градоначелником Иваном Вуковићем, учествују на „B40 Balkan Cities Network Summit“ под називом „Боља сарадња, боља будућност“, која се од 29. до 30. новембра одржава у Истанбулу, највећем граду Турске. 

-  Регионална сарадња, паметни градови дигитална трансформација, климатске промјене, урбана демократија за балканске градове, неке су од најважнијих тема о којима ће се расправљати на самиту у организацији Града Истанбула. Уз домаћина, истанбулског градоначелника Екрема Имамоглуа, на самиту у Турској учествују градоначелници и предсједници општина Београд, Сарајево, Атина, Подгорица, Котор, Сплит, Лакташ, Тирана, Скопље, Патрас, Скадар, Пула и бројни други- наводе у саопштењу.

На почетку дводневног самита градоначелник Подгорице данас је у свом обраћању, између осталог, нагласио важност суочавања са изазовима које доносе климатске промјене, епидемиолошка ситуација у свијету, као и други социо-економски и регионални изазови.

- Локалне управе су најближе грађанима, самим тим најбоље познају њихове потребе у контексту поменутих изазова. Градови треба да креирају стратегије дугорочно одрживог економског раста, водећи рачуна и о заштити животне средине. Хајде да будемо партнери на путу зелене, паметне и праведне трансформације наших градова и унапређења квалитета живота у њима- истакао је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:09