Вуковић на састанку / - фото: ПГ БИРО
24/10/2021 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вуковић: Уложено 13 милиона еура у центар града

Он jе подсjетио на неке од наjзначаjниjих проjеката, реконструкциjу Бокешке улице и Улице Вука Караџића, изградњу атмосферске канализациjе у Атинскоj улици

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, са сарадницима, састао се са становницима МЗ “Нова варош” и МЗ “Горица” и разговарао о  проjектима коjи су успjешно реализовани у претходном периоду, али и о проблемима и ономе на чему треба додатно радити, саопштено је из ПГ Бироа.

На састанку су представници мjесних заjедница изразили задовољство реализованим проjектима коjи су значаjно унаприjедили квалитет живота у центру града и изниjели даља очекивања, потребе и проблеме.

Вуковић jе подсjетио да оваj вид директне  комуникациjе са грађанима служи да заjедно одредимо даље приоритете развоjа нашег града.

– Посљедње три године слика у центру града се  битно промиjенила и данас можемо констатовати да смо значаjан дио посла на уређењу центра града завршили. Почели смо у jулу 2018. године и до сада су реализовани броjни инфраструктурни проjекти, риjешени су проблеми коjи су годинама значаjно отежавали живот наших суграђана. Ту смо да чуjемо шта недостаjе и заjедно учинимо да живот у центру града буде jош квалитетниjи – истакао jе Вуковић. 

Градоначелник jе нагласио да jе задовољан тиме што jе урађено, нарочито посматраjући амбиjент у коjем се радило, пандемиjу коронавируса, коjа jе значаjно промиjенила свакодневицу и суочила нас са броjним изазовима. Вриjедност проjеката коjи су реализовани и оних коjи ће бити реализовани до краjа текуће године, на териториjи МЗ "Нова варош" и МЗ "Горица" износи 13 милиона еура, што jе, како jе казао градоначелник, импресиван податак, посебно ако узимемо у обзир социо-економску ситуациjу у Црноj Гори.

Градоначелник jе подсjетио на неке од наjзначаjниjих проjеката, реконструкциjу Бокешке улице и Улице Вука Караџића, изградњу атмосферске канализациjе у Атинскоj улици, темељну санациjу Булевара Ивана Црноjевића и уређење Стадиона малих спортова, коjи jе коначно добио изглед какав као култно мjесто заслужуjе.

Такође, броjне неуређене локациjе, попут платоа испред Гимназиjе и испред ОШ –Саво Пеjановић– претворене су у модерне, мултифункционалне просторе. Агенциjа за становање jе кроз проjекат –За љепше лице Подгорице" уредила 22 фасаде на зградама у центру града, а до краjа године планирана jе санациjа jош десет. Уграђена  jе нова расвjета на више локациjа и пеjзажно су уређени булевари. У току су радови на реконструкциjи другог диjела Херцеговачке улице, а у плану jе и реконструкциjа Његошеве. 

Када jе риjеч о културноj понуди града, грађани посебно истичу празнични Пазар, као манифестациjу коjа jе одушевила све Подгоричане, али и броjне посjетиоце, те Подгорици подарила изглед савременог европског главног града. Уз то, Куслевова кућа на обали Рибнице jе у потпуности адаптира, а приводи се краjу и изградња зграде Градског позоришта.

Управа Главног града, као и грађани, посебно су поносни на уређење његошевог парка и изградњу шеталишта уз Морачу, на коjе су становници Подговице чекали децениjама уназад. Градоначелник jе казао да радови теку планираном динамиком и Подгорица ће ускоро добити jединствен простор за одмор и дружење.

На састанку jе било риjечи и о реконструкциjи Београдске улице, за коjу jе jош прошле године израђен проjекат, али се реализациjи ниjе приступило због нериjешених имовинско-правних односа. Главни град ради на стварању свих неопходних претпоставки, те ће jавност бити благовремено упозната када се стекну услови за почетак реконструкциjе.

Грађани су указали и на проблем буке у центру града, али и похвалили рад Комуналне инспекциjе и Комуналне полициjе коjи су предузели оштре мjере, како би угоститељи поштовали комунални ред и обављали своjу дjелатност не нарушаваjући мир станара у вечерњим сатима. 

На састанку jе закључено да jе живот у центру града знатно унаприjеђен и да су досадашњи проjекти доприниjели његовом оживљавању, али да има jош простора за рад, те да ће конструктивни приjедлози суграђана бити смjернице за даље планирање када jе у питању развоj овог диjела Подгорице. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 11:31