/ -
20/06/2024 u 12:21 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Za 174 projekta kulture 400.000

Na javni konkurs, kojim su obuhvaćene vizuelna umjetnost, književnost, muzička umjetnost, časopisi za kulturu i umjetnost, pozorišna djelatnost, kulturno-umjetničke manifestacije i festivali, kulturna baština do 23. marta i zaključenja konkursa, pristiglo je 200 prijava, saopšteno je iz Sekretarijata za kulture

Četiri stotine hiljada eura koje su namijenjene za sufinansiranje programa i projekata u oblasti kulture za ovu godinu biće dato za 174 projekta. Od toga broja, kako je naznačeno u odlucu o raspodjeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti kulture za ovu godinu koju je donijela Snežana Tomanović, v.d. sekretarka za kulturu, 80 projekata je pravnih, a 94 su projekta fizičkih lica.

–Na javni konkurs, kojim su obuhvaćene vizuelna umjetnost, književnost, muzička umjetnost, časopisi za kulturu i umjetnost, pozorišna djelatnost, kulturno-umjetničke manifestacije i festivali, kulturna baština do 23. marta i zaključenja konkursa, pristiglo je 200 prijava. Novčana sredstva u ukupnom iznosu od 400.000 eura biće opredijeljena za realizaciju podržanih projekata na konkursu, za 80 projekata pravnih lica i 94 projekta fizičkih lica. Sekretarijat za kulturu putem ovog konkursa i brojnih drugih projekata i aktivnosti, nastavlja da unapređuje i obogaćuje kulturnu ponudu Glavnog grada, čime doprinosi pozicioniranju Podgorice na kulturnoj mapi evropskih gradova – saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu.

Odluka je dostupna na linku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 21:35