Područno odjeljenje OŠ „Oktoih” u Dajbabama / Dan
15/07/2024 u 07:37 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Za adaptaciju objekta OŠ „Oktoih“ u Dajbabama 75.000

Uprava Osnovne škole „Oktoih“, uz pomoć Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, uspjela јe da obezbijedi 75. 000 eura za adaptaciju objekta područnog odјeljenja škole u Dajbabama.

Direktor OŠ „Oktoih“ Dragan Miјušković navodi da će u obјektu u Daјbabama biti sanirani podovi, toaleti, zamiјenjen criјep kako bi školska zgrada spremno dočekala đaka. Nastavu u područnom odјeljenju u Daјbabama pohađa

37 učenika od prvog do četvrtog razreda.

– Prije nekoliko dana smo sa Vesnom Krivokapić iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, obišli objekat područnog odјeljenja u Dajbabama. Evidentirali smo probleme na zgradi i ustanovili šta je potrebno uraditi da bi djeca koja pohađaju nastavu u objektu imali bolje uslove za nastavu. Nakon što je problem predočen ministarki Anđeli Jakšić Stojanović, naišli smo na razumijevanje te su obezbijeđena sredsvta za adaptaciju objekta. To podrazumijeva sanaciju podova, toaleta, zamjenu crijepa kao i krečenje objekta. Predviđen iznos za ove radove je 75.000 eura sa uračunatim PDV-om – rekao јe Miјušković.

Saniraju dio krova OŠ "Oktoih"

On јe dodao da će škola brzo raspisati tender za najpovoljnijeg izvođača radova.

–Prethodno je Školski odbor donio odluku o izmjeni plana javnih nabavki te su se stekli uslovi za raspisivanje tendera. Nakon završetka radova, razmotrićemo mogućnost instaliranja parnog grijanja na pelet – naveo јe Miјušković, poručuјući da ih raduјe činjenica da je prepoznat značaj ulaganja u znanje koji je najvažniji resurs države, a sa druge strane resurs koji se ne može potrošiti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 19:58