Зграда Главног града / ПГ биро
01/12/2021 u 12:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За Награду "19. децембар" стигло 10 предлога

На конкурс за додjелу Награде "19. децембар", признања коjе се сваке године додjељуjе поводом Дана ослобођења Подгорице, пристигло jе 10 предлога.

Коjи ће од пристиглих предлога добити статус кандидата, након провjере процедуре и форме, одлучиће жири коjим предсjедава Гордана Ђуровић.

За успјешан допринос функционисању Фондације за развој Куча "Марко Миљанов" предложен је Радомир Рајо Прелевић, хуманиста, а предлог је стигао од Ивана Вуковића, градоначелника, и његових замјеника Слађане Вујачић и Часлава Вешовића. У име грађана МЗ Нова варош, Никола Мартиновић је предложио Зеленило за одговоран и професионалан приступ уређењу јавних зелених површина, док су управни одбор ДДДК "Подгорица", Завод за трансфузију крви Црне Горе, даваоци крви из Синдиката Управе полиције, као и Црвени крст Главног града и Црвени крст Црне Горе за награду предложили Вукоту Јашовића, предсједника ДДДК "Подгорица", за вишедеценијске хуманитарне активности и организовање великог броја акција добровољног давања крви. За награду за посвећен и успјешан рад у струци предложена је Гордана Мијановић, наставница ликовне културе у ОШ "Саво Пејановић", а предлог је стигао од Маје Марковић, док је Графички атеље предложио Златка Златичанина, писца, за дјела "Мирис снова" и "Колосеум времена". За заштиту свеукупне баштине Главног града и Црне Горе предложен је часопис Комуна, а предлог је стигао од Хусеина Цена Тузовића, Сенада Гачевића, Божидара Шекуларца, Данила Бурзана, Шукрије Жутог Серхатлића, Божидара Јаредића, Велибора Човића, Горана Секуловића и Маријана Миљића.

Горана Никчевића, мултимедијалног умјетника, за успјешну медијску каријеру предложило 300 грађана. Умјетника Здравка Ђурановића предложила је Тања Стајовић и то за допринос подгоричкој музичкој култури и очување њене традиционалне музичке баштине, док су географско друштво Црне Горе, фондација "Свети Петар Цетињски", Дукљанска академија наука и умјетности, као и НВО Дани Скадарског језера предложили академика Златка Булића и то за укупни стручни и научни допринос истраживању, популаризацији, презентацији и заштити природних вриједности Главног града. За заслуге на основу инзваредних резултата које је постизала и постиже у развоју и афирмацији културе Главног града, али и Црне Горе, предложена је Снежана Бурзан Вуксановић, директорица КИЦ-а "Будо Томовић". Предлог су доставили НВО Кутак и Удружење СУБНОР и антифашисти Црне Горе, а подржало га је још 17 невладиних организација и 406 грађана.

Н.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:06