Copori pasa lutalica u Podgorici / -IVAN PETROVIC
13/01/2022 u 11:45 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због уједа паса луталица 240 тужби

Након анализирања стања оправдано сумњамо да постоjи велики простор за злоупотребу када је у питању број пријава уједа паса луталица, наводе из Чистоће

Укупна потраживања Чистоће по основу извршене услуге сакупљања и транспорта комуналног отпада до краја децембра прошле године износе 4.315.813 еура. Од тог износа правна лица дугују 1.666.973 еура, док дуг физичких лица износи 2.648.840 еура. Како су саопштили из овог градског предузећа на којим руководи Андрија Чађеновић наплата потраживања jе на завидном нивоу и креће се у просjеку између 93 и 98 процената посматраjући износ наплаћених средстава у односу на фактурисану реализациjу. Они су истакли да још немају комплетиране податке о повећању прихода након промјене цијена услуга.
– Од 2014. године, када су установљени jавни извршитељи, подниjето jе 58.594 тужби против физичких лица, а до данас jе окончано 32.939 поступака. Међу правним лицима постоjи већи броj дужника, о чему говори податак да се тренутно у поступку налази 4.188 тужби. Код физичких лица, на дан 20. децембар 2021. године, у поступку је 25.655 тужби,чиме jе обухваћен знатан дио укупних потраживања, наводе из Чистоће.

Како су саопштили из Чистоће током 2021. године окончано jе 240 тужби по основу уjеда паса луталица и по овом основу је од почетка године исплаћено 116.684 еура. Они наводе да је број тужби у односу на ранији период у паду.

– Док многи наши суграђани брину о напуштеним кућним љубимцима и свjедоче о њиховоj мирољубивости, с друге стране, а као и многи други градови региона, суочавамо се са великим броjем приjава уjеда паса луталица. Како ове приjаве за последицу често имаjу исплату новчане одштете, након анализирања стања, оправдано jе да сумњамо да постоjи велики простор за злоупотребу. Стога, осим у више наврата упућених апела да се овоj теми приступи са дужном пажњом, укључуjући циjели низ актера - од здравствених до правосудних органа, Главни град ће у наредном периоду искористити правне механизме да заштити буџет свих грађана – наводе из Чистоће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:35