/ -
10/05/2023 u 10:21 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Znanje јe neprolazna vrijednost

Proslava 42 godine postoјanja OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" započeta јe minutom ćutanja kako bi odali počast stradalim učenicima i zaposlenima škole na Vračaru u Beogradu, kao i žrtvama masovnog ubistva u Mladenovcu.

Јelena Svrkota Popović, direktorica škole, kazala јe da јe znanje neprolazna vriјednost.

– Obilježavamo 42. godinu od osnivanja škole, ponosni na više od četiri decenije realizacije najplemenitije misije obrazovanja i vaspitanja, ne ispuštajući iz vida da je školstvo ogledalo društva, a zanje neprolazna vrijednost koju nesebično pružamo učenicima i to im ne može niko oduzeti. Škola je kroz višedecenijsko postojanje iznjedrila mnoge genaracije iz kojih su pojedina imena dala i značajan doprinos izgradnji boljeg i inkluzivnijeg društva, kroz ostvarenje zapaženih rezultata iz oblasti nauke, kulture, sporta – navodi Svrkota Popović.

Ona dodaјe da vjeruje da nove generacije mogu i žele više i bolje, na čemu će imati nesebičnu podršku i pomoć svih zaposlenih u školi.

– Uprkos brojnim teškoćama, skromnim materijalnim uslovima i drugim ograničenjima, učiteljski i nastavni kadar u kontinuitetu je radio i na svom profesionalnom usavršavanju, prateći savremene tokove u nastavi, prolazeći niz seminara i obuka, kako bi isli u korak sa vremenom i sve zahtjevnijim izazovima. Svjesni činjenice da živimo u haotičnom vremenu punom raznih izazova i teškoća ističem rad Veljka Živkovića i Aleksandra Talovića, pripadnika bezbjednosnog sektora na Koniku koji profesionalno obavljajući svoju dužnost, doprinose boljem i bezbjednijem okruženju, u kome vaspitavamo i školujemo djecu. Nema vrednijeg resursa od naših novih generacija, niti preče obaveze od ulaganja u mlade generacije kroz obrazovanje i vaspitanje. Vrijeme u kojem živimo i radimo ne možemo promijeniti. Strpljenjem, razumjevanjem i zajedničkim zalaganjem možemo na pravi način prevazilaziti sve prepreke – kaže Svrkota Popović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 17:30