/ - ЈУ Дјечији савез, Фото: Иван Петровић
12/05/2021 u 14:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЈУ Дјечији савез прогласила добитнике конкурса “Слика свијета је љепша без цигарета”.

На Конкурс је пристигао велики број литерарних и ликовних радова.

У “Дјечји савез” Подгорица у сарадњи са Црногорским друштвом за борбу против рака (ЦДПР) организовао је наградни конкурс за литерарне и ликовне радове за ученике основних школа у Црној Гори на тему: “Слика свијета је љепша без цигарета”.

Конкурс је био отворен за ученике од четвртог до деветог разреда основних школа у Црној Гори у период од 10. марта до 30. априла ове године.

На Конкурс је пристигао велики број литерарних и ликовних радова.

image

ЈУ Дјечији савез, Фото: ПГ Биро

- ЈУ Дјечији савез, Фото: ПГ Биро

Жири за литерарне радове у саставу: мр Сања Војиновић, Жељка Прелевић и Мерсиха Сијарић, професорке црногорског, српског, босанског и хрватског језика и књижевности, од приспјелих литерарних радова за најбољи је прогласио састав који је написао  Кристијан Петровић , ученик VII разреда ОШ “Његош” из Котора, Друга награда додијељена је Катарини Ђуришић из VIII разреда ОШ “Илија Кишић” из Зеленике, Херцег Нови, док је трећу награду заслужила Јулија Голубовић ученица IX разреда ОШ “Доња Ржаница” из Берана. Похвалу је добио Иван Манин ученик ОШ “Илија Кишић”.

Трочлани жири за оцјену ликовних радова у саставу: мр Марија Каписода, академска графичарка, др Ивана Радовановић академска скулпторка и Домагој Жарковић, секретар ЦДПР-а, одабрао је најбоље радове са Конкурса и додијелио прву награду Јовану Жижићу, ученику VII разреда ОШ “Милева Лајовић Лалатовић” из Никшића, док је другу награду добила Јелена Марковић ученица ВИИ разреда ОШ “ Павле Ровински” из Подгорице. Трећу награду равноправно дијеле Андреј Николић, ученик ВИИ разреда ОШ Драго Миловић” из Тивта и Исидора Обрадовић, ученица IX разреда ОШ “Душан Обрадовић” са Жабљака. Похвале су добили Алекса Петер ученик ИВ разреда ОШ “Живко Џувер” из Пљеваља, Катарина Кривокапић, ученица ВИИИ разреда ОШ “Орјенски батаљон” из Бијеле, Михаел Черкасов, ученик VIII разреда ОШ “ Дашо Павичић из Херцег Новог, Андрија Мрвошевић, ученик VII разреда ОШ “Милева Лајовић Лалатовић” из Никшића, Лана Булатовић, ученица IX разреда ОШ “Павле Ровински” из Подгорице, Невена Ралевић, ученица IX разреда ОШ “Вукашин Радуновић” из Берана, Балша Станишић, ученик VI разреда ОШ “Милева Лајовић Лалатовић” из Никшића, Ања Кривокапић, ученица VII разреда ОШ “Вељко Дробњаковић” из Рисна и Исидора Цековић, ученица VII разреда ОШ “Југославија” из Бара.

Похвале за квалитет радова на Конкурсу за ликовне радове добиле су: ОШ “Милева Лајовић Лалатовић” из Никшића и ОШ “Вукашин Радуновић” из Берана, док је Похвалу за бројност послатих ликовних радова својих ученика добила ОШ “Драго Миловић” из Тивта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:01