Aleksander Čeferin / -FOTO: EPA
11/06/2024 u 14:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Čeferin: Njemačka najveći favorit

Prvi čovjek UEFA kazao da organizacija šampionata ide dobro

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFE, izjavio je da Njemačku smatra najvećim favoritom za osvajanje Evropskog prvenstva.

Čeferin je istakao da Njemačka ima bogatu fudbalsku tradiciju, jak tim i sposobne igrače, što ih čini ozbiljnim kandidatima za titulu.

- Već sam rekao prijateljima, i ne znam zašto, ali mislim da je Njemačka najveći favorit. Posljednjih godina nisu dobro prošli, čak ni na velikim turnirima, ali imaju dobru ekipu - rekao je Čeferin za agenciju DPA.

Uz Njemačku, Čeferin je svrstao još tri reprezentacije među glavne favorite.

- Francuska, Engleska i Portugalija su takođe glavni favoriti. Španiju ne treba potcjenjivati. Na drugom mjestu biće Hrvatska, Belgija, Holandija i možda Danska - dodao je Slovenac.

Organizacija šampionata ide dobro.

- Nema konkretnih sigurnosnih problema, ali geopolitička situacija u svijetu je teška. Sve je više nasilja i agresije, nije idealno, zato je prednost što se Evropsko prvenstvo ove godine organizuje u jednoj državi, a ne širom Evrope kao 2021. godine. Puno je lakše raditi sa policijom i obavještajnom službom, dobro sarađujemo sa njemačkim vlastima - zaključio je Čeferin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 05:37