Didije Dešan / -FOTO: TWITTER/EURO2024
06/07/2024 u 11:56 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dešan: Moramo da dajemo golove

Selektor Francuske srećan zbog plasmana u polufinale

Konačno je skinuto prokletstvo - Hamburg je bio taličan reprezentaciji Francuske, koja je konačno dobila meč u nokaut fazi na velikim takmičenjima nakon što nije slavila u regularnih 90. minuta. Do meča sa Portugalijom "trikolori" su četiri puta igrali produžetke (ili penale) na velikim takmičenjima i uvijek su bili eliminisani.

Sada je kletva skinuta. Francuska je bez gola iz igre stigla među četiri najbolje selekcije na Euru, servirala osvetu Portugaliji za poraz u finalu EP 2016. godine i protiv Španije će narednog utorka u Minhenu tražiti pobjedu za veliko finale 14. jula u Berlinu. Jasno, moraće da prorade napadači ako Francuska želi titulu na koju čeka 24 godine.

- Moramo da dajemo golove, nemamo drugih opcija... Kada postižete golove, možete se izvući sa mnogo toga. U suprotnom, nalazimo se na milost i nemilost protivnika. Mi smo, ipak, uprkos tome, došli do polufinala Evropskog prvenstva što je samo po sebi veliki uspjeh i želim još malo da uživam u tome i da ne razmišljam o problemima sa našom efikasnošću - rekao je selektor Francuske Didije Dešan i pohvalio golmana Majka Manjana za sjajne odbrane u Hamburgu.

Osvrnuo se Dešan i na status Kilijana Mbapea koji nije u formi, i koji je zamijenjen na startu drugog produžetka.

- Bio je umoran. Kilijan i ja imamo otvoren odnos i znam koliko želi da pomogne svojoj ekipi. Rekao mi je da nema snagu da istraje do kraja, pa sam ga zamijenio. Jednostavno, nismo u situaciji da ga izgubimo, a da se radi o igraču sa velikom željom da igra za nacionalni tim, dovoljno govori podatak da je on i dalje tu uprkos problemima sa leđima i sa polomljenim nosem. Trenutno nije u top formi, ali daje sve od sebe i za to smo mu jako zahvalni - rekao je Dešan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 13:29