Geret Sautgejt / -FOTO: EPA
16/07/2024 u 12:50 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Engleska bez selektora: Sautgejt podnio ostavku

Na čelu nacionalnog tima bio je od 2016. godine i u tom periodu Englesku je predvodio na 102 utakmice

Dva dana nakon bolnog poraza u finalu Eura od Španije, Geret Sautgejt odlučio ja da nakon osam godina napusti klupu Engleske.

Sautgejt je najavio da će otići ako ne osvoji titulu i to je učinio. Na čelu nacionalnog tima bio je od 2016. godine i u tom periodu Englesku je predvodio na 102 utakmice.

- Kao ponosnom Englezu, bila mi je čast da igram za Englesku i da njome upravljam. Značilo mi je i dao sam sve od sebe, ali vrijeme je za promjene i za novo poglavlje - naveo je Sautgejt, prenosi Bi-Bi-Si.

Podsjetimo, Sautgejt je jedini selektor, posle Ser Alf Remzija i 1966. godine koji je predvodio reprezentaciju Engleske u finalu velikog turnira. Pored toga, predvodio je tim na četiri velika turnira, stigao je do polufinala Svjetskog prvenstva 2018. i četvrtfinala 2022. godine, a na Evropskom prvenstvu bio je dva puta u finalu.

- Ekipa koja je otišla u Njemačku ima veliki broj mladih talenata i oni mogu da osvoje trofej o kome svi sanjamo. Imamo najbolje navijače na svijetu, a njihova podrška mi je značila. Ja sam navijač Engleske i uvijek ću biti - rekao je Sautgejt.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 01:43