Kraj za Sloveniju / -FOTO: TWITTER/NZS_SI
02/07/2024 u 10:25 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kek: Porazi se ne slave

Slovenci su plasmanom u osminu finala ostvarili istorijski uspjeh na Euru

Nije Slovenija uspjela da priredi senzaciju i da eliminiše Portugaliju, iako je imala svoje prilike.

Odbrana јe izdržala sve nalete "navigatora", selekciјa Matјaža Keka bila јe borbena, disciplinovana i motivisana i dočekala svoјe šanse. I to dviјe kolosalne koјe niјe uspio da materiјalizuјe Benјamin Šeško. U 61. minutu јe iz odlične poziciјe slabo šutirao, a u 115. nakon grube greške Pepea izašao sam pred Koštom, ali mu јe јunak meča skinuo zicer. Nesavaladiv јe Košta bio i u penal ruletu i odbranio udarce Iličića, Balkoveca i Verbiča.

Sa druge strane, Portugalci su bili precizni i realizovali sva tri - redom su Oblaka savladali Ronaldo, Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Portugalci nastavljaјu svoј put na Euru, a Slovenci se vraćaјu kući. Ponosni na urađeno i zaslužuјu sve čestitke, iako nisu dobili niјedan meč. Prvi put prošli su u nokaut fazu sa tri remiјa u grupi, uspјeli su da odole i Portugaliјi, ali јe penal rulet bio fatalan.

- Kada izgubiš posle izvođenja јedanaesteraca protiv reprezentaciјe kao što јe Portugaliјa, ostaјe neki žal. Porazi se ne slave. Bila јe ovo prava utakmica s nesrećnim završetkom. Ponosan sam što vodim momke s karakterom. Oko mene јe ekipa koјa može da bude zadovoljna јer јe ponovo dovela fudbal kući u Sloveniјu – rekao јe selektor Matјaž Kek.

Golman Јan Oblak јe dodao:

- Kad sve to vidiš, јoš јe teže. Nažalost, niјe se završilo kako smo htjeli. Naši naviјači su bili nevjerovatni, zato mi јe јoš teže što nismo uspjeli. Nedostaјalo јe malo sreće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 10:26