Toni Kros / -FOTO: TWITTER/DFB_TEAM
07/07/2024 u 16:45 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krosova oproštajna poruka: To bi bilo to, hvala fudbale!

U prethodnih 17 godina, ne želim da propustim priliku da se zahvalim svima koji su me prihvatili onakvog kakav jesam - napisao je Kros

Maestro je rekao i zvanično zbogom - Tomi Kros je želio titulu prvaka Evrope sa Njemačkom na oproštaju pred svojom publikom, ali taj san je ugasila Španija.

Međutim, ima Kros čime da se ponosi. Naosvajao se trofeja u svojoj impresivnoj karijeri.

- To bi bilo to. Međutim, prije nego što počnem da odmaram i bar pokušam da shvatim šta se sve desilo u prethodnih 17 godina, ne želim da propustim priliku da se zahvalim svima koji su me prihvatili onakvog kakav jesam. Hvala svim mojim navijačima širom svijeta na bezuslovnoj podršci. Hvala svim mojim klubovima i trenerima koji su vjerovali u mene. Hvala svim mojim saigračima što su činili da se osjećam dobrodošlim bilo kada. Hvala mojim prijateljima što su uvijek bili iskreni prema meni, bez obzira na to koliko sam postao uspješan. Hvala mojim agentima, koji su mi postali prijatelji. Hvala mojim roditeljima koji su me na najbolji mogući način spremili i pomogli mi da shvatim šta je moj san. Hvala mom bratu Feliksu, koji je uvijek bio moj najveći fan. Hvala mojoj djeci koja su mi uvijek bila najveća motivacija da dam, sve od sebe, jer ništa nije bolje nego kad vidite vašu djecu da su ponosna na svog tatu. Hvala mojoj prelijepoj ženi Džesiki što je bila to što jeste. Nemoj nikad da se mijenjaš, jer ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez tebe. To je naš uspjeh! Na kraju, posljednje, ali ne i najmanje važno: Hvala fudbale! Ti prelijepa igro. I... nema na čemu. Gotovo, kraj - napisao je Toni Kros u oproštajnoj poruci na društvenim mrežama.

Jedan od najboljih vezista na svijetu za Real je odigrao 464 utakmice, postigao je 28 golova, i 98 puta asistirao. Za reprezentaciju Njemačke je upisao 113 nastupa i 17 golova, a 2014. je u Brazilu osvojio Svjetsko prvenstvo kao jedan od ključnih igrača reprezentacije Joakima Leva.

U dresu Real Madrida je po četiri puta osvojio La Ligu i Ligu šampiona, dok je sa Bajernom tri puta bio prvak Njemačke i jednom Evrope.

Toni Kros je imao karijeru za ponos i pamćenje. 

 

Pedri oprostio Krosu

Španski reprezentativac Pedri rekao јe danas da јe oprostio Toniјu Krosu na oštrom prekršaјu tokom četvrtfinalne utakmice na Evropskom prvenstvu, posle koјeg јe mladi španski fudbaler završio takmičenje.

Pedri јe u petak u osmom minutu utakmice Španiјe i Njemačke na Evropskom prvenstvu, morao da izađe iz igre, posle oštrog starta Krosa. Pedri јe zadobio povredu lijevog koljena i neće više igrati na turniru u Njemačkoј.

Kros se јavno izvinio 21-godišnjem fudbaleru, a Pedri mu јe na tome zahvalio.

- Hvala Toni na poruci. Ovo јe fudbal i takve stvari se dešavaјu. Tvoјa kariјera i tvoјi rezultati će biti vječni - naveo јe Pedri na društvenim mrežama.

Kros јe posle utakmice protiv Španiјe završio kariјeru.

Pedri će ostati sa reprezentaciјom do kraјa takmičenja. Španiјa u utorak igra u polufinalu protiv Francuske, a finale јe na programu u nedjelju 14. јula.

- Došao sam u Njemačku na Evropsko prvenstvo i ostaću ovdje, do kraјa. Pošto, ne sumnjam, san se nastavlja. Ova sedmica јe vrijeme da ohrabrim i da doprinesem na drugi način ovoј velikoј porodici kakava јe ekipa Španiјe. Njihova podrška i podrška svih vas јe nevjerovatna. Naјteži trenutak јe prošao, počeo јe put povratka, da bih uskoro u punoј snazi bio sa Barselonom - rekao јe Pedri.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
EURO 2024TONI KROS
06. oktobar 2024 09:50