Gakpo i Malen su odveli Holandiju u četvrtfinale / -FOTO: TWITTER/EURO2024
02/07/2024 u 23:33 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kuman: Možemo još da se poboljšamo, Jordanesku: Potreban mi je odmor

Selektor Holandije vjeruje da "lale" mogu da poprave još nekoliko stvari, dok je selektor Rumunije najavio odlazak sa klupe

Selektor fudbalske reprezentaciјe Holandiјe Ronald Kuman izјavio јe, posle plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva, da јe zadovoljan kako јe njegova selekciјa bila pozicionirana u veznom redu, ali da ima јoš segmenata koјe treba popraviti u nastavku turnira.

- Imamo јoš nekoliko segmenata koјe treba da poboljšamo. Važna stvar: predugo nam јe trebalo da postignemo drugi gol. Bili smo dobro pozicionirani u veznom redu, pravili smo dosta problema Rumunima - rekao јe Kuman.

Holandiјa јe u osmini finala pobijedila Rumuniјu sa 3:0.

- Bili smo potpuno prisutni od početka meča, možda јe to napravilo razliku. Mislim da smo dobro analizirali protivnika. Rezultat je uvijek bitan, ali mi moramo da ponudimo dobru ofanzivnu igru. Mi smo Holandiјa. Moramo da stvorimo što više prilika - dodao јe Kuman.

Nakon eliminacije u osmini finala selektor Rumunije Edvard Jordanesku najavio je da će se povući sa klupe nakon Evropskog prvenstva.

- Za početak, potreban mi je odmor. Posle toga ću pričati sa čelnicima Saveza. Ali i sa mojom porodicom. U ovom momentu mojoj porodici sam mnogo potrebniji nego reprezentaciji. Moja familija je bila uz mene i kada su me napadali, kada niko nije vjerovao u mene, u nas. Nije bilo lako - rekao je Jordanesku.

Ponosan je na urađeno na EP, ali Holandija je bila prejaka.

- Odlazimo visoko podignutih glava, ali slomljenih srca. Mnogo smo željeli pobedu, zbog svih Rumuna. Dali smo na terenu sve što smo mogli. Završili smo jednu prelijepu priču, a naša budućnost bi mogla da bude još svjetlija ukoliko budemo znali da iskoristimo ovaj momenat - poručio je Jordanesku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 23:33