Predrag Mijatović / EPA-EFE-MARISCAL
17/06/2024 u 16:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Miјatović: Sloveniјa јe finalna utakmica za Srbiju

Gostujući u emisiji "Uranak" na televiziji K1, Mijatović ocijenio da reprezentacija Srbije izgleda kompletnije nego prije

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović izjavio je da je, i pored sinoćnjeg poraza od Engleske (0:1), reprezentacija Srbije ostavila generalno dobar utisak i da je utakmica protiv Slovenije finalna za "orlove" na Evropskom prvenstvu.

Mijatović je, gostujući u emisiji "Uranak" na televiziji K1, ocijenio da reprezentacija Srbije izgleda kompletnije nego prije.

- Reprezentacija Srbije je ostavila dobar utisak kao ozbiljan tim koji je prevazišao probleme koji su možda postojali u kvalifikacijama i na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Mislim da je to sad potpuno drugačiji tim, s većom željom. Istina je da je na sinoćnjoj utakmici početak srpske reprezentacije bio dosta skroman zbog velikog poštovanja prema Engleskoj, koja važi za jednog od favorita na ovom Evropskom prvenstvu - rekao je Mijatović.

Dodao je da misli da su i igrači i stručni štab očekivali više od Engleske, ali da su posle primljenog gola shvatili da Englezi imaju loš dan.

- Oslobodili smo se, uz nekoliko korekcija koje je napravio Piksi u drugom poluvremenu, što je izgledalo sasvim pristojno. Jedino negativno je rezultat, ali smatram da bi remi bio realan rezultat. Vidjeli smo u fudbalu mnogo puta da bolji rival u tom trenutku izgubi utakmicu. Utisak je pozitivan. Mislim da protiv Slovenije moramo da ostvarimo dobar rezultat. Pobjeda bi bila odlična, ali ne smijemo izgubiti, jer postoji i treća utakmica koja nam daje šansu da se plasiramo u drugi krug - rekao je Mijatović.

Nekadašnji kapiten reprezentacije se osvrnuo i na izjavu sadašnjeg kapitena Dušana Tadića.

- Pošto sam bio igrač, znam kako može da se osjeća igrač koji je kapiten i lider, da li je najbolji ili ne, to je stvar ukusa. On je izvanredan igrač. Taj neki protest je potpuno normalan, ali ne može se iskazati na takav način - dodao je Mijatović i istakao da su to interne stvari koje selektor i igrač moraju da rasprave ili prije utakmice ili posle utakmice, bez širenja neke negativne energije u javnosti.

Mijatović je istakao da su na turnirskim takmičenjima najbitniji sklad i atmosfera.

- Takva izjava ne samo da može da naljuti stručni štab, već može i da napravi negativnu energiju prema javnosti. To su stvari koje se rješavaju, ali bi trebale da ostanu interne. Po meni ne bi trebalo to da bude neki veliki problem, s obzirom da znamo koliko je Tadić važan i koliko je uradio za ovu reprezentaciju i to apsolutno ne znači da Tadić neće biti starter na narednoj utakmici. To treba ostaviti po strani i skoncentrisati se na ono što najbitnije, a to je dobra atmosfera i da se napravi dobar rezultat - podvukao je Mijatović.

Govoreći o suđenju Italijana Danijelea Orsata, rekao je da se mnogo puta naprave greške koje su nelogične, ali da bi to trebalo shvatiti kao sastavni deo igre.

- Piksi jeste dobio žuti karton zbog protesta. Zabranjeno je treneru da razgovara sa četvrtim sudijom na taj način. Protesti su uvijek postojali u fudbalu i uvijek će biti tu neka ljutnja, kao i kod procjene da li je bio penal nad Mitrovićem. Sve su to slobodne procene koje se dešavaju i ja mislim da reprezentacija Srbije to zna i shvata, te da u sledećoj utakmici mora ići hladne glave i da zna osnovni cilj, a to je napraviti dobar rezultat protiv Slovenije. Slovenija je naša finalna utakmica na Evropskom prvenstvu. Protiv Slovenije bi trebalo promijeniti stil igre, ali i tim koji će izaći na teren. To su neke odluke o kojima bi selektor trebalo da razmišlja sa stručnim štabom - naveo je Mijatović.

Miјatović: Sloveniјa јe za nas finalna utakmica na Evropskom prvenstvu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 00:31