Lamin Jamal / EPA-EFE-RONALD WITTEK
10/07/2024 u 10:59 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počela era Lamina Jamala

Španac sa 16 godina i 362 dana postao najmlađi strijelac u istoriji EP

Niko nikad kao Lamin Jamal - ni Maradona, ni Mesi, ni Kristijano Ronaldo sa nepunih 17 godina nisu imali tako blistave trenutke. Svijet fudbala je dobio novu zvijezdu. Jamal je na svom prvom Euru ispisao istoriju i postao najmlađi strijelac. Sa 16 godina i 362 dana (u petak će proslaviti 17. rođendan) Jamal je oborio rekord Švajcarca Fonlantena (38), koji je prethodno bio rekorder kao najmlađi strijelac na šampionatima kontinenta, sa 18 godina i 141 dan.

- Sve što je bitno je da smo u finalu i da smo to zaslužili. Gol je bio dobar, ali finale je to o čemu svako od nas razmišlja. Srećan sam zbog trijumfa i uspjeha koji smo kao cjelina napravili. Sve ostalo je nebitno. Moj gol je bitan isključivo jer nas je vratio u meč – poručio je Jamal.

Oborio je Jamal i rekord Brazilca Pelea – kao najmlađi igrač koji je nastupio u polufinalima nekog velikog takmičenja. Pele je sa 17 godina i 244 dana igrao protiv Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva 1958. godine. Era Jamala je tek počela. 

- Vidjeli smo genija! Pravog genija… Moramo da brinemo o njemu, da nastavi da radi i da drži noge na zemlji. Imamo veliku sreću što je Španac i što ćemo uživati u njegovoj igri mnogo godina. Imamo tim sa puno sadašnjosti, ali više budućnosti - rekao je selektor Španije Luis De la Fuente.

Ponosan je De la Fuente na svoj tim.

- Bili smo jako dobri protiv tima Francuske. Srećni smo što smo došli do finala. Tamo smo gdje nam je i mjesto - rekao je De la Fuente.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 03:32