Geret Sautgejt / EPA-EFE-FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
15/07/2024 u 09:09 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sautgejt: Nije pravi trenutak za odluku o povlačenju

Engleska fudbalska reprezentacija ponovo nije uspjela da osvoje trofej prvaka Evrope

Drugi put uzastopno, selekcija „gordog albiona“ je izgubila finale, ovoga puta od Španije, a selektor Geret Sautgejt rekao je nakon utakmice da će razmisliti da li će i dalje predvoditi ovu reprezentaciju. Na ovoj funkciji, Sautgejt se nalazi od 2016. godine, a neposredno pred odlazak na EURO 2024, postavio sebi najveći mogući cilj i rekao da će otići ako ne osvoji titulu.

-Mislim da sada nije pravi trenutak za tu odluku. Moram da razgovaram sa pravim ljudima - rekao je Sautgejt engleskim novinarima.

Strateg Ostrvljana je potom rekao zašto je iz igre ranije izveo kapitena Harija Kejna.

-Fizički mu je bilo teško. Krenuo je turnir sa malo utakmica i nije dostigao nivo kojem smo se nadali. Utakmice su bile zahtjevne, mislili smo da će Votkinsova svežina da nam omogući da pritisnemo bolje. Mislim da su izmjene donijele ono što smo od njih tražili.

Kada je pitanju finalna meč, Sautgejt je još rekao:

-Borili smo se do samog kraja. Mislim da nismo dovoljno dobro držali loptu u posjedu. Dobro smo se branili, ali kada osvojite loptu morate da se oslobodite pritiska. Nismo bili u stanju to da uradimo. Imali smo veliku šansu za izjednačenje, nismo je iskoristili. Na kraju, mislim da su Španci bili najbolji tim na turniru – istakao je Sautgejt.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:16