Dragan Stojković Piksi / EPA-EFE-ROBERT HEGEDUS
11/06/2024 u 12:48 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stojković: Ne idemo u Njemačku da bismo se slikali

Selektor Srbije poručio da će Srbija sve učiniti da naciju učini ponosnom

Bez velikih očekivanja, ali sa željom da prođu grupu i naprave iskorak najbolji fudbaleri Srbije danas u popodnevnim satima putuju na Evropsko prvenstvo.

Baza "orlova" u Njemačkoj biće Augsburg, a pred put Dragan Stojković Piksi je imao poruku za navijače.

- Treba da nas bodre, da vjeruju da ih nećemo razočarati. Bez obzira što nema neke euforije, kao prije dvije godine. Što je bolje za nas jer možemo u miru da radimo i ne razmišljamo previše o tim osjećanjima. Ali, kako god i šta god, očekivanja su velika. Ja to znam. Znam kako se bliži početak Evropskog prvenstva. To je jednostavno tako. Navijačka strast, patriotizam, to je nešto što ne možete da iskorijenite iz ljudi. Znam da oni očekuju puno i obećavam im da će Srbija do posljednjeg atoma snage uraditi sve da postigne dobar uspjeh, dobar rezultat i da učini naciju ponosnom - rekao je Stojković.

Od svog tima očekuje da se bori i da pokuša da ostvari što bolji rezultat.

- Daćemo sve od sebe i pokušaćemo da se borimo do kraja, da damo i više od maksimuma kako bismo ostvarili ciljeve koje imamo. Ne idemo u Njemačku da bismo se slikali i da bi bili učesnici. Ne, biti učesnik je mnogo lijepo, ali kad si već tamo, hajde da probamo i pokušamo da napravimo taj neki iskorak.

Nije Stojković otkrio sastav za Englesku, protiv koje "orlovi" otvaraju šampionat u nedjelju Galzenkirhenu, ali zna kojih će 11 početi meč.

- Znam naravno, ali to nije sada za priču jer ima još dovoljno vremena da radimo na nekim taktičkim stvarima. Ono što nije dobro da popravimo, a ono što je dobro da potvrdimo. Tako da o sastavu i o igračima ne bih sada da pričam jer mislim da je prerano - poručio je Stojković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 02:40