Jovan Šurbatović / -FOTO: FSS
27/06/2024 u 08:44 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šurbatović najavio ostavku i poručio: Zabrinut sam za budućnost srpskog fudbala

Prva ostavka u Fudbalskom savezu Srbije nakon eliminacije reprezentacije sa Evropskog prvenstva

Generalni sekretar saveza Jovan Šurbatović najavio je sinoć, po dolasku ekspedicije u Beograd, da se povlači sa ove funkcije, ali i dodao da je jako zabrinut za budućnost srpskog fudbala.

-Što se tiče moje ostavke, ja sam i prije Evropskog prvenstva najavio iz drugih razloga da ću dati ostavku i razgovarao sam sa mojim najbližim saradnicima da ću napustiti funkciju generalnog sekretara posle EURA. Imamo mi tu mnoga važnija pitanja o kojima stručna javnost mora da razgovara. A to su kuda ide srpski fudbal, ko će zamijeniti ove igrače koji su igrali na Evropskom prvenstvu. Slijede nam ozbiljne utakmice u Ligi nacija već od septembra, od marta kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i ja sam, neko ko je dugo u srpskom fudbalu, ozbilljno zabrinut za budućnost srpskog fubala – rekao je Šurbatović beogradskim novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“.

Šurbatoviću je između ostaloh zamjereno to što je reprezentacija u Njemačku otputovala hrvatskim avio prevoznikom.

- Avion je bio njemački, međutim, ispostavilo se da ima neku hrvatsku oznaku, a mi to nismo znali u tom trenutku. Mi smo kroz tunel ulazili u avion, i avion je bio njemački, i sve je pisalo na njemačkom jeziku. Izbrendiran je bio našim bojama u unutrašnjosti aviona. Međutim, kasnije smo saznali, kada smo već bili u avionu, da je registrovan u Hrvatskoj, da ima nekakvu hrvatsku oznaku. Takve stvari se dešavaju, desilo se, da li je to bila neka politička provokacija, nameštaljka ili ne, svakako se desila i svakako je skandal. Kada stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni skeretar spreman sam da preuzmem odgovornost – poručio je Šurbatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 08:45