Ekipa Adrije / -FOTO: FK ADRIA
24/06/2024 u 12:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Adria druga na turniru u Osaki

Fudbaleri podgoričkog kluba Adria (igrači do 12 godina) kao drugoplasirani završili su nastup na međunarodnom turniru „Sim enerdži kup“ u japanskoj Osaki

Adria je u finalnom meču turnira poražena od japanskog Nišinomija sa 0:3. Crnogorski dječaci prethodno su u četvrtfinalu eliminisali Fukujama siti sa 3:1, a u polufinalnom meču, nakon boljeg izvođenja penala, Izumi 3:2. Utakmica je u regularnom toku završena 0:0.

Dvostruki strijelac u četvrtfinalu bio je Lazar Radonjić, a u strijelce se upisao i Arian Ličina. U polufinalnom duelu, u penal seriji, precizni su bili Ali Muminović, Ličina i Radonjić. Podsjećamo, Adria je nokaut fazu izborila kao pobjednik A grupe, sa dva trijumfa i remijem. Savladala je domaće timove Izumisano siti sa 5:1 i Aira region sa 11:0, dok je protiv sastava Izumi igrala bez golova.

Uspjeh crnogorskog tima, koji je bio i jedini predstavnik Evrope na turniru, upotpunile su dvije individualne nagrade. Najbolji strijelac turnira je Lazar Radonjić, dok je za najboljeg golmana proglašen Matej Đurović. Trofeje i medalje igračima je uručio nekadašnji igrač Njukasla i Majnca, sada vedeta Kobea Muto Jošinori.

Crnogorski fudbal u Osaki predstavljali su: Matej Đurović, Kosta Šljukić, Andrej Čurović, Viktor Kandić, Matija Nedović, Edis Pepeljak, Balša Gačević, Ali Muminović, Semin Muratović, Arian Ličina i Lazar Radonjić. Predvodili su ih treneri Predrag Stevović, Adis Kreponić i Osako Takafumi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 13:44