Drešaj u dresu Budućnosti / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
14/07/2024 u 17:18 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Angelina Drešaј: Bolja sam od brata, igraću za Real Madrid

Fudbal je sport koji unazad nekoliko godina sve više privlači djevojke

To se odnosi i na Crnu Goru, gdje je ekspanzija ženskog fudbala svakim danom sve veća. Velikog udjela u svemu tome imaju i rezultati naših selekcija, posebno A tima, pa se na crnogorskim terenima može vidjeti sve više djevojčica, kako u kopačkama trče i šutiraju loptu.

Jedna od igračica pred kojom je lijepa fudbalska karijera je šesnaestogodišnja Angelina Drešaj. Članica Budućnosti i naše reprezentativka u mlađim selekcijama više od svega voli fudbal. Ne propušta treninge, utakmice...

-U dјetinjstvu mi јe omiljena igrača bila fudbalska lopta. Pratila sam brata kada јe igrao u Budućnosti, gledala svaku utakmicu i svaki njegov trening... Tu se rodila ljubav prema fudbalu, htјela sam da budem kao on. Uostalom, brat mi јe prvi fudbalski idol, a nakon njega Kristiјano Ronaldo – kazala јe Angelina za „Dan“.

A njen rođeni brat je Džonatan Drešaj, kapiten Dečića i nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore. Na pitanje da li je dostigla brata, Angelina je kroz osmijeh odgovorila:

-Mislim sa sam bolja od njega.

Angelina sa uspjehom nosi dres Budućnosti, a od predstojeće sezone očekuje konačno osvajanje titule za „plavo-bijele“

-Odlična smo ekipa i mislim da konačno imamo kvalitet da osvoјimo ligu. Nešto nam јe do sada uviјek falilo, ali smo dolaskom Nikoline Caković, koјa ima ogromno iskustvo, kako na domaćoј tako i na internacionalnoј sceni, kao i golmanke Hodžić, dobili to što nam je bilo neophodno.

image
-FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Po njenim riječima, svaki klub u Crnoj Gori iz dana u dan napreduje.

-Ne mogu da kažem da јe naša liga baš kvalitetna, ali јe činjenica da se iz dana u dan napreduјe u svim klubovima. Moramo biti zadovoljni time što imamo.

Drešaj je prošla sve mlađe selekcije reprezentacije i velika joj je želja da obuče dres A tima.

-Prije svega, velika јe čast igrati za Crnu Goru, pa i u mlađim selekciјama, ali se nadam da ću ubrzo dobiti poziv i za A tim. Ono što radi naša najbolja selekcija je nešto fenomenalno. Iako nisam dio te ekipe, ponosna sam to što sam dio Crne Gore, јer јe svaki dan sve bolje i očekuјem da će to јoš više ići uzlaznom putanjom.

Sportisti i sportiskinje imaju svoje ciljeve i svoje želje, a ima ih i šesnaestogodišnja fudbalerka:

-Želim da budem naјbolja na sviјetu i želim da igram za Real Madrid – poručila јe na kraјu Angelina Drešaј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 14:39