Urugvajci zaustavili Mesija i Argentinu / EPA-EFE-JUAN IGNACIO RONCORONI
17/11/2023 u 10:14 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Argentina pala prvi put posle Katara

Urugvaj srušio svjetskog prvaka, Kolumbija nakon preokreta savladala Brazil

Svakoj seriji dođe kraj - fudbaleri Argentine pretrpjeli su prvi poraz od Mundijala u Kataru, i prvi posle 25 kvalifikacionih susreta, dok je Brazil izgubio i drugi meč u nizu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026.

Svjetskog prvaka je Buenos Airesu na "Bombonjeri" savladao Urugvaj 2:0. Golove za "Uruse"postigli su Ronald Arauho u 41. i Darvin Nunjez u 87. minutu. Meč je obilježila i gužva u kojoj je Lionel Mesi laktom udario Manuela Uartea, a potom ga i uhvatio za vrat, ali nije dobio ni žuti karton. 

Golman Emilijano Martines je savladan posle punih 751 minut, tačnije od meča na Mundijalu sa Francuskom, a Argentina nije postigla gol prvi put posle 24 utakmice!

- Nijednog trenutka se nismo osjetili prijatno na terenu. Znali smo šta nas čeka, šta može da se desi, sa kakvim poteškoćama ćemo se suočiti i zato nam je bilo teško da se snađemo. Tačno se vidio uticaj Bijelse na selekciju Urugvaja. Tim mu je stvarno dobar, a što se nas tiče, moramo da se oporavimo i spremimo za Brazilce. Utakmice sa njima su totalno drugačije - kazao je je Mesi.

Pao je i Brazi, drugi put uzastopno, ovog puta na gostovanju u Kolumbiji. Selesao je poveo golom Martinelija u četvrtom i vodio sve do 75, a onda je napadač Liverpula Luis Dijas za četiri minuta izrastao u junaka "kafeterosa" i režirao preokret.

Čile i Pargavaj su remizirali bez golova, baš kao Venecuela i Ekvador, dok je Bolivija uzela mjeru Peruu.

Nakon pet odigranih kola Argentina zauzima prvo mjesto sa 12 osvojenih bodova, dva više od Urugvaja, a Brazil je sa sedam tek na petoj poziciji.

Rezultati 5. kola: Bolivija – Peru 2:0 (1:0) (Vaka 20, 87), Venecuela – Ekvador 0:0, Argentina – Urugvaj 0:2 (0:1) (Arauho 41, Nunjez 87), Kolumbija – Brazil 2:1 (0:1) (Dijas 75, 79 – Martineli 4), Čile – Paragvaj 0:0.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 02:15