Mihailo Asanović / - FOTO: DAN
28/05/2024 u 19:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Asanović: Nastup Ibrahimovića politički motivisan, Opština Zeta će snažno stati uz svoj klub

Nakon jučerašnjeg reagovanja Ervina Ibrahimovića, predsjednika Bošnjačke stranke, vezanog za utakmicu između FK Budva i FK Zeta, uslijedila je reakcija i iz Opštine Zeta. Mihailo Asanović, predsjednik Opštine Zeta, oštro je kritikovao Ibrahimovićeve komentare, ističući da nemaju veze sa sportom i fudbalom, već da su politički motivisani.

- Reagovanje čelnika Bošnjačke stranke i nekadašnjeg košarkaša Ervina Ibrahimovića nema veze sa sportom i fudbalom, a tiče se jučerašnje utakmice u kojoj je Zeta obezbijedila povratak u Drugu crnogorsku ligu. Čelnik BS-a je u svom ostrašćenom nastupu iznio notorne neistine koje nemaju veze sa sportom, već samo pokazuju da je Ibrahimoviću krivo što su Budva i Zeta obezbijedili plasman u viši rang - izjavio je Asanović.

Asanović je naglasio da se nada kako Ibrahimovićev nastup neće izazvati međunacionalne podjele.

- Nadamo se da se njegov nastup neće svesti pod nacionalni kontekst i izazivanje međunacionalnih podjela, jer teren i fudbal nisu mjesto za takve stvari - dodao je Asanović.

Asanović je podsjetio da je FK Ibar imao priliku da slavi na terenu, ali nije uspio.

- Njegov Ibar je imao priliku da slavi na terenu i na ‘Trešnjici’ kao i na svom terenu na ‘Bandžovom brdu’, pa kad nisu uspjeli da slave u oba meča, sjetili su se da pričaju kako su utakmicu poslednjeg kola dogovorili Budva i Zeta - rekao je Asanović.

Isakao je da se Zeta nije žalila ni kada su igrali s igračem manje protiv Ibra.

- Mi se nismo žalili ni kada smo cijelo poluvrijeme na svom terenu odigrali sa igračem manje protiv Ibra a da nijedan naš igrač pogrdnu riječ nije rekao, a isključen je zbog prigovora, time pokazavši da smo pravi domaćini. Tako da ako je iko imao razloga da se požali, to smo bili mi - kazao je Asanović.

Ibrahimović: Predstava između Budve i Zete ličila na sve osim na fudbal

On je apelovao  na sportske protivnike da ne podliježu političkim obračunima i izazivanju nacionalnih tenzija.

- Pozivamo naše protivnike sa terena da ne padnu pod uticaj dnevno političkih obračuna i izazivanja nacionalnih tenzija, jer se gospodin Ibrahimović Rožaja, Ibra i fudbala sjeti samo kad može da ućari koji politički poen, a vidjeli smo da i njemu kao i Ibru fali poena za viši rang - izjavio je Asanović.

Na kraju, Asanović je najavio snažnu podršku Opštine Zeta svom klubu.

- Najavljujemo da će Opština snažno stati uz svoj klub, preuzeti ga u narednom periodu i omogućiti da se ekspresno vratimo u najelitniji rang crnogorskog fudbalskog takmičenja gdje je i mjesto prvom šampionu fudbalskog takmičenja. Mi se nadamo da će za koju godinu i Ibar praviti društvo nama u višem rangu - zaključio je Asanović u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 14:47