Franc Bekenbauer / EPA-EFE-PEER GRIMM
08/01/2024 u 19:31 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Asovi se opraštaju od Bekenbauera: Vanserijska ličnost, veliki gubitak za fudbal

Lotar Mateus, Gari Lineker, Keni Dagliš, Dragan Džajić i mnogi ga smatraju jednim od najvećih fudbalera svih vremena

Smrt Franca Bekenbauera potresla je mnoge asove svjetskog fudbala. Među njima je i Bekenbauerov zemljak Lotar Mateus, koji je u šoku.

- Šok je dubok, iako sam znao da se Franc ne osjeća dobro. Njegova smrt je gubitak za fudbal i za Njemačku u cjelini. Bio je jedan od najvećih igrača i trenera, kako na terenu tako i van njega. Franc je bio vanserijska ličnost ne samo u fudbalu, on je uživao svjetsku popularnost. Svi koji su ga poznavali znaju koliko je bio darežljiv čovjek. Napustio nas je veliki prijatelj. Nedostajaće mi, svima će nam nedostajati - rekao je Mateus.

Pored njega, na društvenim medijima se oglasio i bivši reprezentativac Engleske, Geri Lineker.

- Ožalošćen sam što čujem da je Franc Bekenbauer preminuo. Jedan od apsolutno najvećih u našoj igri. Kajzer Franc je bio najlepši od fudbalera koji su osvojili sve gracioznošću i šarmom. Počivaj u miru - rekao je Lineker.

Tužan zbog zmrti Bekenbauera je i legendarni Keni Dagliš.

- Dubokom tugom me je ispunila vijest o smrti Franca. Bila je privilegija da sa njim podijelim jedan od trenutaka u kojima sam bio najponosniji – na svojoj 100. utakmici za reprezentaciju Škotske. Počivaj u miru, Kajzeru - napisao je Dagliš.

I predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajič oprostio se od Bekenbauera.

- Bez sumnje najveći odbrambeni fudbaler - kazao je Džajić za Mozzart Sport. - Bio je takva figura, imao i taj stav, djelovao nekako drugačije u odnosu na sve fudbalere. I ne mislim to samo ja, sa kim god da pričate isto će vam reći. Strašno je bio cijenjen, voljen. Sjećam se na Mundijalu 1974. godine, kada je postao prvak svijeta, čim uključiš televizor – eto ga on. Uvijek je on govorio ili se o njemu govorilo. Imala je Njemačka more vrhunskih fudbalera, ali ovakvu ličnost dugo neće imati. On je tamo bio autoritet, to ni Helmut Kol ni svi kasniji kancelari nisu imali - naglasio je Džajić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:42