Herbert Hajner / -FOTO: BAJERN
28/05/2023 u 15:55 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajern ne mijenja trenera, Tuhel ostaje na klupi

Informaciju potvrdio predsjednik kluba Herbert Hajner, uz najavu povratka Karla-Hajnca Rumenigea u klub

Tomas Tuhel će biti i sljedeće sezone trener minhenskog Bajerna, izjavio je predsjednik kluba Herbert Hajner na konferenciji za novinare u nedjelju, najavivši i povratak Karl-Hajnca Rumenigea u klub.

"Tuhel nas je apsolutno uvjerio. On je jedan od najboljih trenera u Evropi, pokazao je to na raznim pozicijama", objasnio je Hajner, uvjeravajući da nije bilo "nikakvih razmišljanja" o odlasku od Tuhela koji je u Bavarsku stigao krajem marta.

Bez funkcije u klubu su ostali sportski direktor Hasan Salihamidžić i predsjednik Izvršnog odbora Oliver Kan, a odluka o njihovom odlasku donešena je u četvrtak nakon rasprave koju su vodili Herbert Hajner i počasni predsjednik Uli Henes.

Hajner je dodao da će bivši predsjednik uprave od 2002. do 2021. Karl-Hajnc Rumenige, koji je mjesto ustupio Kanu u ljeto 2021. godine, ući u Nadzorni odbor kluba, na sljedećem sastanku u utorak.

Jedan od prvih zadataka Nadzornog odbora Bajerna biće pronalaženje nasljednika Hasana Salihamidžića na mjestu sportskog direktora, dok je mjesto predsjednika Upravnog odbora dodijeljeno Žan-Kristijanu Dresenu, dosadašnjem potpredsjedniku Uprave zadužen za finansije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 07:46