Marko Bakić / -FOTO: FSCG
06/09/2023 u 14:42 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bakić: Ne bježimo od uloge favorita

Biće teško, ali imamo svoje adute i moramo da ih iskoristimo da dođemo do pobjede – rekao je vezista crvenih i grčkog OFI-ja

(od našeg izvještača iz Kaunasa)

 

Crnogorski reprezentativci su spremni za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i meč sa Litvanijom koji će igrati sjutra od 18 sati u Kaunasu. Na ovo gostovanje, igrači i stručni štab su otišli sa puno optimizma i nade mogu osvojiti tri boda. Uostalom, samo pobjeda u ovom meča i odgovara izabranicima Miodraga Radulovića, koji bi sa eventualnim trijumfom ostali u trci za jedno od dva prva mjesta.

Trenutna tabela G grupe kvalifikacija za EURO 2024 pokazuje da Crna Gora u ovu utakmicu ulazi kao favorit.

- Ne treba da bježimo od uloge favorita, moramo u oba meča ući odlučno i sa ciljem da osvojimo šest bodova. To je jedini mogući način da oktobar i novembar dočekamo sa šansom da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Svjesni smo toga opterećenja i važnosti narednih mečeva i smatram da uz dobru pripremu možemo doći do šest bodova  - jasno je predočio Marko Bakić, vezista našeg državnog tima.

Bakić trenutno igrao u grčkom OFI-ju, a trener mu je Litvanac.

-Razgovarali smo o ovoj utakmici i rekao mi je da njihova reprezentacija igra na renoviranom stadionu, da je u posljednje vrijeme stvorena euforija oko nacionalnog tima i da žele da iskoriste taj momenat da ostvare povoljan rezultat. Sigurno će to biti otežavajuća okolnost jer uvijek je teže igrati protiv ekipe za koju smatramo da će da se brani, a željna je da ostvari povoljan rezultat. Biće teško, ali imamo svoje adute i moramo da ih iskoristimo da dođemo do pobjede.

Ono što raduje sve u taboru „crvenih“ je forma igrača u kojoj su stigli na pripreme reprezentacije.

 -Selektor je potencirao da moraju mnogo bolje da se realizuju šanse koje se stvore, to je moglo da nam donese bolji rezultat protiv reprezentacija koje su kvalitetnije od nas. Nadam se da ćemo protiv Litvanije imati više šansi, a obavezujuće je da ih iskoristimo. Napadači su u dobroj formi, mada svako ko je na terenu može postići gol, ali oni su ti za koje prevashodno vjerujem da mogu da zatresu mrežu.

image

Bakić i Jovetić

-FOTO: FSCG

Bakiću će u Grčkoj ligi u narednom periodu društvo praviti Stevan Jovetić. Dueli OFI-ja i Olimpijakosa biće i dueli naših reprezentativaca.

 -Mnogo mi je drago i srećan sam zbog njega, a i zbog sebe što će još jedan Crnogorac biti u grčkoj ligi. Inače, liga je izuzetno teška i zahtjevna, ima dobrih utakmica, a Stevan dolazi kao velika zvijezda i to me čini ponosnim. Vjerujem, znam i garantujem da će pokazati sav kvalitet i da će ljudi koji prate fudbal u Grčkoj i šire biti oduševljeni onim što će vidjeti. Ali, neće mu biti lako na Kritu, mi smo poznati po tome, u prethodnom kolu smo pobijedili PAOK. Kod nas je atmosfera vatrena i već sam ga „upozorio“ što ga očekuje – istakao je na kraju Marko Bakić.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:02