Sergej Barbarez / -FOTO: NFSBIH
16/08/2024 u 15:08 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Barbarez saopštio spisak igrača za start u Ligi nacija

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez saopštio je danas spisak igrača za septembarski ciklus u Ligi nacija

„Zmajevi“ igraju u A grupi Lige nacija, i to u grupi sa Njemačkom, Holandijom i Mađarskom. Prvi meč je 7. septembra protiv Holandije, a tri dana kasnije igraju protiv Mađarske.

-Očekuju nas prve zvanične utakmice u okviru Lige nacija i proveli smo dosta vremena prateći igrače, analizirajući, održali smo dosta sastanaka. Na taj način smo se odlučili za ovaj spisak igrača. Sead Kolašinac ima povredu, ali bi trebao za desetak dana biti u redu i vjerujem da ćemo moći da računamo na njega. Tu su i dva nova igrača, Đakovac i Bajraktarević. Pratili smo ih duže vrijeme i sa njima možemo napraviti iskorak – rekao je Barbarez.

Na njegovom spisku su: golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Osman Hadžikić; odbrana: Sead Kolašinac, Nihad Mujakić, Anel Ahmedhodžić, Denis Hadžikadunić, Ermin Bičakčić, Nikola Katić, Stjepan Radeljić, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović; vezni red: Rade Krunić, Haris Hajradinović, Benjamin Tahirović, Dario Šarić, Denis Huseinbašić, Dal Varešanović, Armin Gigović, Ifet Đakovac, Esmir Bajraktarević, Ivan Bašić, Dženis Burnić; napadači: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 05:44