Vensan Kompani / -FOTO: BARNLI
23/04/2023 u 11:01 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Barnli u problemu, pokrenuta istraga zbog namještanja rezultata

Lideru Čempionšipa prijeti kazna

Impresivno je Barnli odigrao cijelu sezonu u Čempionšipu, ali je odjednom pred kraj počeo da posustaje i da promociju u Premijer ligu odlaže iz nedelje u nedelju.

Tri kola prije kraja, Barnli ima deset bodova više (i meč više) od drugoplasiranog Šefild junajteda, tako da bi moralo baš čudo da se dogodi pa da ne bude prvi na kraju.

Ili intervencija za zelenim stolom!

Umjesto vremena radosti, odjednom su se Klaretsi našli u neočekivanim problemima:

Fudbalski savez Engleske pokrenuo je istragu zbog namještanja!

Sporna je utakmica Barnlija sa Redingom pijre tri kola, završena rezultatom 0:0, a u kojoj je menadžer lidera na tabeli Vensan Kompani poslao na teren pola rezervnog tima.

To je u očima engleske fudbalske javnosti strogo zabranjeno, pogotovo ako taj drugi tim i te kako ima razloga da se bori, a Redingu gori pod nogama u borbi za opstanak.

Sumnja se da je Barnli na taj način prepustio bod rivalu, a ukoliko istraga pokaže da je to zaista bilo tako, Ljubičaste čeka kazna, oduzimanje bodova i ko zna kako će onda tabela da izgleda.

Iz tog ugla gledano, tek sad postaju čudna i naredna dva rezultata ovog tima: remi sa Roteramom u pretposlednjem kolu (2:2), još jednim timom koji se bori za opstanak, a onda i poraz u subotu kod kuće od KPR-a (3:1), koji je ovim trijumfom isplivao blizu opstanka.

Cio slučaj protiv Barnlija inicirao je Hadersfild, kojeg su ovi čudni rezultati pogurali na samu ivicu ambisa u Čempionšipu.

A, meč protiv Redinga je prijavljen kao sumnjiv, jer je Kompani promijenio čak šestoricu startera, uz objašnjenje da to radi zbog zgusnutog rasporeda.

Na potezu su disciplinci, ali gutaće knedle u Barnliju narednih dana...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 04:47