Džud Belingem / -FOTO: EPA/H.MARTIN
06/01/2024 u 09:59 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Belingem predvodi listu od 100 igrača sa najvećim transfernim vrijednostima

Igrač Reala procijenjen na 267,5 miliona eura

Englez Džud Belingem predvodi listu od 100 igrača svijeta sa najvišim procijenjenim transfernim vrijednostima.

Zvijezda Real Madrida vrijedna je 267,5 miliona eura i ispred je Norvežanina Erlinga Halanda (Mančester Siti) i njegovih saigrača iz Madrida Vinisijusa Žuniora i Rodriga.

„Veekli Post” je u svom 445. izdanju predstavio 100 igrače svijeta sa najvišim procijenjenim transfernim vrijednostima prema statističkom modelu Međunarodnog instituta za fudbalsku istoriju i statistiku, nezavisne istraživačke i obrazovne organizacije sa sjedištem u Nojšatelu (Švajcarska).

Njihov sajt pruža ekskluzivne podatke i analize o fudbalerima sa aspektima kao što su performanse, transferi, vrijednosti, ocjene i talenti.

U evropskim ligama velikih pet, Džamal ​​Musijala (Bajern Minhen) vodi na listi za njemačku Bundesligu, Kvica Kvaračelija (Napoli) za italijansku Seriju A uprkos tome što mu ugovor ističe u junu, a Kilijan Mbape (Pari Sen Žermen) za francusku Ligu 1.

U poređenju sa procjenama objavljenim u junu 2023. godine, broj igrača sa vrijednošću transfera većom od 100 miliona eura se skoro udvostručio (sa 20 na 39), što odražava nagli rast cijena igrača tokom ljetnjeg prelaznog roka 2023. godine.

Vrijednost 100 najbolje ocijenjenog igrača sada je 71,3 miliona eura, u poređenju sa 53,4 miliona eura u junu 2023.

Na osnovu hiljada plaćenih transfera, statistički model omogućava precizno predviđanje transfera koje su klubovi spremni da plate, s obzirom na novac uložen u prošlosti za igrače sličnih karakteristika.

Vrijednosti su zasnovane na statističkom algoritmu koji je kreiran ispitivanjem preko 6.000 transfera širom svijeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 17:28