Dimitar Berbatov / -FOTO: EPA/FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER
08/12/2023 u 18:21 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Berbatov se kandidovao za mjesto predsjednika FS Bugarske

Berbatov je na konferenciji za medije koja je održana u petak poručio da nema namјeru da ulazi u konfrontacije sa drugim kandidatima

Proslavljeni bugarski reprezentivac, nekadašnji igrač Bajera, Totenhema i Mančester junajteda Dimitar Berbatov, kandidovao se za mјesto predsјedniak FS Bugarske. Biće to njegov novi pokušaj da preuzme čelnu poziciju u bugarskom fudbalu posle niza prethodnih koji su,do sada, nailazili na otpor doskorašnjeg rukovodstva. Mјesto predsјednika FS Bugarske ostalo je upražnjeno nakon što je Borislav Mihajlov nedavno podnio ostavku - nakon 18 godina na toj funkciji.

Berbatov je na konferenciji za medije koja je održana u petak poručio da nema namјeru da ulazi u konfrontacije sa drugim kandidatima, koliko god ih bilo, već da mu je isključiva namјera da postigne dogovor sa svima oko organizacije fer i poštenih izbora.

-Pošto je određen datum održavanja Skupštine, normalno je, kao i prethodni put, da objavim moju kandidaturu za mјesto predsednika Fudbalskog saveza Bugarske. Sazvali smo ovu konferenciju da vas upoznamo sa nekim našim idejama - rekao je Berbatov.

Iza ove objave Berbatova je nekoliko burnih meseci u bugarskom fudbalu. Reprezentacija je zabilježila najgori bilans u jednim kvalifikacijama u poslednjih 60 godina (bez pobјede u kvalifikacijama za Euro), a meč sa Mađarima u Sofiji (2:2) protekao je u sјenci nereda i tuče navijača (protivnika Mihajlova) i policije.

Berbatov je u obraćanju novinarima rekao da će zatražiti sastanak sa najvišim državnim instancama, premijerom, ministrom sporta i da želi da svi kandidati za novog predsјednika učine isto, kako bi svi zajedno izniјeli ideje i vizije u kom pravcu bi bugarski fudbal trebalo da krene.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 05:33