Жарко Кораћ жели са Јединством у елиту / -Фото: Приватна архива
01/01/2022 u 11:39 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелопољац Жарко Кораћ права легенда црногорског фудбала: Стријелац за сва времена

Искусни голгетер, освајач прве титуле црногорског шампиона са Зетом 2007. године, након што је дуго година био у иностранству, највише у Израелу, одлучио је да помогне граду, гдје је фудбалски проходао

Лидер Друге црногорске фудбалске лиге, је бјелопољско Јединство. Са једанаест постигнутих голова најзаслужнији што ће,,бијели'' презимити на првом мјесту и заједно са својим навијачима сањати повратак у елитни ранг засигурно је прекаљени голгетер Жарко Кораћ. И не крије велику жељу да се као првопласирани врате у друштво најбољих домаћих клубова, гдје је бјелопољски клуб посљедњи пут био прије пет година. Свјестан је, међутим, да неће бити лако.

- За сада све иде како треба. Све циљеве испуњавамо и само се надамо да ће тако потрајати.Постали смо јесењи прваци, иако бодовна разлика не гарантује никакво опуштање. У Арсеналу и Бокељу имамо велике конкуренте - каже Кораћ, додајући да одбрана најбоља у лиги а да напад такође функционише на најбољи могући начин. - Када екипа игра како треба онда ни голови нијесу проблем. Тренер је направио добар спој искусних и младих играча, од којих су се издвојили Алдин Мушовић, Данис и Шабан Колић, који је позван и у млађе репрезентативне селекције. Атмосфера и разумијевање су на максималном нивоу, а Јединство сада има и управу која жели да ради - подвлачи Кораћ.

Искусни голгетер, освајач прве титуле црногорског шампиона са Зетом 2007. године, након што је дуго година био у иностранству, највише у Израелу, одлучио је да помогне граду, гдје је фудбалски проходао.

- Буквално сам одрастао на овом стадиону у Никољцу, јер ми је стан био на 20 метара од њега. Гдје би друго него на стадио - каже Кораћ, наче потиче из праве спортске породице.

Поносан на остварено

Кораћ који је најбољи стријелац у историји црногорског фудбала каже да није било лако играти далеко од породице и пријатеља.

- Било је тешко навићи се на другачији начин живота, далеко од породице и пријатеља, али ако имате циљ све се може постићи - наводи Кораћ.

Највише је поносан на прву титулу са фудбалским клубом Зета, када су остварили титулу шампиона Црне Горе.

- Ако неко професионално жели да се бави фудбалом треба да буде дисциплинован, да се здраво храни, редовно спава. Младима бих поручио да вјерују у себе, иду ка свом циљу, и да од њега никада не одустају. Ја сам живио спортски и био прави професионалац. Ако ме здравље послужи желим да играм још неколико година - закључује Кораћ.

Отац Зоран-Зојо био је успјешан рукометаш и боксер, стричеви Горан и Славко одлични рукометаши.

- Ген је чудо. И не само ужа већ и шира породица Кораћ је спортска - наглажава Жарко, који је прве фудбалске кораке направио у школи фудбала Бијело Поље код искусног стручњака Угљеше Дудија Ракочевића, да би онда стигао у Омладинац, гдје му је тренер био Стојан Њањо Ивезић, заједно са данас покојним Бошком Чарапићем.

- Отишао сам из Бијелог Поља врло рано, са 14 година. У Зету, гдје сам се прикључио кадетима. И нијесам зажалио. Прелијепе и најљепше године сам провео у Зети. Растао и сазријевао и као фудбалер и човјек. Онда слиједи мој пут од клуба до клуба. И најбоље, као професионалац прошла година у Израелу.

Након Зете био је играч Војводине, Шерифа из Молдавије, Хапоел Хаифе и Беитара из Јерусалима, Куантана из Малезије и Сисакета са Тајланда.

- Одлучио сам да останем у родном граду и помогнем Јединству. Први пут сам заиграо у,,бијелом'' дресу. И направио пун погодак. Ту ми је и породица, са мном. У одличној сам форми, имао сам срећу да ме заобиђу повреде, а на то је утицао и мој професионалан однос према фудбалу. Сада сам у прилици да могу да помогнем клубу, али и бројним младим играчима да постану бољи - каже 34-годишњи нападач.

Кораћ је постигао 11 голова и на првом мјесту је листе стријелаца. Двапут у каријери је најбољи стријелац Прве лиге.

- Каснио сам са почетком припрема, пропустио првих пет утакмица. И тај пораз Јединства у првом колу је био без мене. Неће, међутим, бити лако, Бокељ и Арсенал ће нам бити велики конкуренти - закључио је Кораћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:58