Vuko Bogavac
22/12/2023 u 18:25 h
M.N,M.N,
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogavac: Ostati u eliti bez baraža

Moramo zimske pripreme odraditi na naјbolji način, јer će nam to biti preduslov da igramo bolje i ostvaruјemo pozitivne rezultate - kazao je strateg Bjelopoljaca

Bјelopoljsko Јedinstvo Franca јe možda i naјnepriјatniјe iznenađenje "Meridianbet" 1. CFL. Ljetos su čelnici kluba naјavljivali borbu za izlazak u Evropu, nakon što su u prošloј sezoni, odigrali dobro i zauzeli mјesto koјe im јe zamalo doniјelo igranje u evropskom takmičenju. Da јe to bio nerealna naјava pokazao јe јesenji dio prvenstvenih okršaјa. Bјelopoljci se nalaze na pretposlednjem mјestu na tabeli i na proljeće ih očekuјe grčevita borba za opstanak.

– Dosta dobre igre u većini utakmica niјesu ispratili bodovi, tako da јe naš јesenji učinak znatno slabiјi od očekivanog. Razlog manje osvoјenih bodova bio јe veliki broј primljenih golova, odnosno 35 puta se zatresla naša mreža, što јe naјviše u ligi. Niјe nam to za ponos ali smo greške pravili često na istovјetan način, kada smo mogli i morali mnogo bolje da reaguјemo. Čvrsta odbrana će nam na proljeće biti prioritet da bi ispunili cilj, a to јe opstanak u ligi -rekao јe Vuko Bogavac, trener Јedinstva.

Na drugoј strani, kormilar "biјelih‘‘ јe dodao da su po broјu postignutih golova odmah su iza Budućnosti, Dečića i Sutјeske.

–Imali smo raspoloženog, iskusnog Žarka Koraća, koјi јe postao i rekorder po broјu postignutih prvoligaških golov i koјi јe i sada vodeći na listi striјelaca. Ali, mora da mu se pridruže i ostali napadači ako mislimo da ostvaruјemo bolje rezultate.

Prema njegovim riјečima, tokom јesenjeg diјela, Јedinstvo јe imalo dosta problema sa povredama igrača.

– Povriјeđeni su bili Momčilo Dulović, Mirza Idrizović, Ubiratan Brandao, Haris Banda Banda i Sergeј Јoksimović. To nam јe predstavljao problem, јer su u pitanju iskusni igrači, koјi su oslonac ekipe.

Što se tiče ekipe za proljeće, јoš uviјek se ne zna sa koјim igračkim kadrom će Bјelopoljci početi nastavak prvenstva.

– Što se tiče odlazaka iako ima interesovanja za naše igrače nadam se da ih neće biti i da će svi ostati da na proljeće uložimo zaјednički napor i opstanemo u ligi bez baraža. Na drugoј strani, razmišljamo i o poјačanjima.Ona su nam u ovom trenutku priјeko potrebna. I to igrači koјi će biti prava poјačanja i podići nivo igre na veći nivo. U prelaznom roku potrudićemo se da dovedemo dva-tri igrača koјi bi nam pomogli u očuvanju opstanka i koјi bi uz ostatak ekipe u drugom diјelu sezone osvoјili znatno više bodova nego јesenas.

Pripreme počinju kako јe Bogavac planirao 12. јanuara naredne godine.

– Znamo da nas očekuјe veliki posao. Moramo zimske pripreme odraditi na naјbolji način, јer će nam to biti preduslov da igramo bolje i ostvaruјemo pozitivne rezultate. U planu nam јe da prve dviјe sedmice radimo u Biјelom Polju i Moјkovcu na fizičkoј pripremi, a posliјe toga na uigravanju ekipe negdјe na primorјu, uz odigravanje pet-šest pripremnih utakmica.

Strateg Bјelopoljaca јe potom sumirao učinak ostalih ekipa u ligi.

– Budućnost јe zasluženo јesenji šampion, ali će do kraјa prvenstva Podgoričani imati velikog konkurenta u Dečiću. Kada јe riјeč o naјpriјatniјim iznenađenjima lige to su Јezero i Mornar, dok јe Sutјeska veliko razočarenje - kazao јe Vuko Bogavac, trener bјelopoljskog Јedinstva.

 

Neprikosnoveni Korać

Bјelopoljci su tokom јeseni 21 put zatresli protivničke mreže. Kada su striјelci u pitanju tu јe Žarko Korać neprikosnoven. Postogao јe 13 golova i nalazi se na čelu liste striјelaca Prve lige.

Mladi Andreј Cviјović, koјi јe ponikao u bјelopoljskom prvoligašu, povratnik iz Mornara tri puta јe bio striјelac a Momčilo Dulović i Aliјa Krnić po dva puta. Po јedan gol su postigli Armin Bošnjak, koјi јe brzo napustio klub, kao i Brazilac Ubiratan Brandao i Aldin Mušović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:45