Божовић на првом мечу са Холандијом у Ајндховену / - фото: ФСЦГ
08/11/2021 u 15:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Божовић: Воља, жеља и храброст су одговор за квалитет Холандије

Искусни везни фудбалер репрезентације Црне Горе каже да ће у претпоследњем мечу у квалификацијама за Свјетско првенство кључна бити дисциплина у дефанзивном блоку

Фудбалере Црне Горе у суботу чека дуел са најјачом репрезентацијом, након Италије и Енглеске, која је икада долазила у Подгорицу.

Макар је тако Холанђане представио Драшко Божовић.

Један од најстаријих у „црвеном” табору поручује да ће за њега и саиграче то бити довољан мотив у претпоследњој утакмици квалификација за Свјетско првеснтво у Катару.

Квалитетом не можемо да парирамо Холандији, али вољом, жељом, храброшћу и националним набојем можемо. Надам се да ћемо црногорски фудбал представити у најбољем свијетлу – рекао је Божовић.

„Орање” је нанијело „храбрим соколима” у Ајндховену најтежи пораз у досадашњем току квалификација за Мундијал (4:0).

Нисмо требали да изгубимо са онолико разлике. Холандија јесте имала већи посјед лопте, али до пенала за 1:0 није имала стопостотну шансу. Из једне несмотрености смо направили тај пенал након чега је утакмица отишла на њихову воденицу. Имали смо и након првог примљеног гола двије стопостне шансе, Тако је у фудбалу. Када не искористиш шансе, стигне казна. Екипе врхунског квалитета то не праштају – додао је Божовић.

Црна Гора више нема резултатски императив, док се „лале”  боре за прво мјесто у групи и директан пласман у Катар. Многи страхују да би из тог разлога Црногорци могли да претрпе нови дебакл, али код Божовића нема страха, зна искусни везњак и како „отупити” оштрицу снажног ривала.

Тачно је да им побједа доноси директан пласман на Мундијал. То су фудбалери екстра класе, који играју у јаким европским клубовима. Очекујем да дају максимум, али такође и да им се супротставимо на прави начин, борбом и концентрацијом у дефанзивном блоку. Морамо држати добар распоред и испунити захтјеве селектора. Уз подршку са трибина, очекујем да пружимо достојан отпор – закључио је Драшко Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 20:27