Ivan Brnović / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
24/07/2024 u 19:09 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Brnović: Iskusniji smo za dva jaka evropska meča

Pred fudbalerima Budućnosti sjutra je novi izazov na međunarodnoј sceni. Igrači aktuelnog osvaјača Kupa Crne Gore će nakon pobјede nad Mališevom priјe sedam dana, igrati u Sofiјi protiv CSKA 1948

(Od našeg izvještača iz Sofije)

Podgoričani su danas doputovali u glavni grad Bugarske sa željom da ostvare dobar rezultat, a da onda u revanšu na stadionu pod Goricom probaјu stići do plasmana u narednu rundu. Plavi su večeras grenirali na stadionu „Vasil Levski“, a trener Ivan Brnović јe uoči izlaska na teren poručio da njegovu ekipu čeka ozbiljan rival i težak zadatak.

-Čeka nas težak i neizvjestan meč protiv kvalitetne i disciplinovane ekipe, koja teško prima golove, mada ih teško i postiže. U svakom slučaju, ekipa su koja ima kvalitet, blagu prednost po svim segmentima u odnosu na nas, ali moram reći ono što i rivali priznaju – da smo u prethodne dvije utakmice, posebno u revanšu, pokazali kvalitet i da se protiv nas moraju pripaziti i voditi računa – rekao јe Ivan Brnović.

Brnović јe potom dodao da јe u prethodnom meču na stadionu pod Goricom bila dobra predstava u kojoj su se pojedinci istakli iz dobrog kolektiva, ali i da su iznad svega imali sjajnu hemiju i timski duh ih јe krasio svih 90 minuta.

-Posebno bih apostrofirao publiku, mislim da odavno nije bila tako uz ekipu od prvog do posljednjeg minuta, a znamo da je podgorička publika probirljiva. Zna da osjeti kad uđete u minus fazu zato što poznaje fudbal, ne samo iz navijačkog ugla, već i iz taktičkog i tehničkog. Ovoga puta svi smo bili na istom fonu i dugujemo veliku zahvalnost navijačima jer su nas nosili do pobjede i to nam daje motiv da izborimo aktivan rezultat koji bi nam omogućio revanš pred punim tribinama, a u tom slučaju bi sve bilo moguće.

Na pitanje kakvu utakmicu očekuјe, Brnović јe odgovorio:

-Očekujem sasvim drugačije gostovanje nego u Podujevu. Iskusniji smo za dva jaka evropska meča, što god ko mislio o Mališevi. Za mene su vrlo interesantna ekipa, posebno tehnički, dobro su vođeni, imaju odlične individualce. Mnogo su nam značile te utakmice, a svaka donosi nešto novo. Kapiten CSKA 1948 Radoslav Kirilov je izuzetno kvalitetan u igri jedan na jedan, napada direktno prostor ka golu, asistent je i golgeter. Ali iznad svega imaju timski kvalitet, dobrog trenera, uigran tim, iako možda malo oslabljen u odnosu na prethodnu sezonu.

Tradicija kaže da nijedan crnogorski tim do sada nije pobijedio neki bugarski u kvalifikacijama za neko evropsko takmičenje.

- Ne obazirem se mnogo na tradiciju i statistiku, iako nešto znače. Trudićemo se da dođemo do rezultata koji nas vodi dalje. Najbolje bi bilo da pobijedimo u Sofiji, ali to neće biti nimalo lako. Pokušaćemo da se predstavimo u što boljem svjetlu, ali najvažniji je rezultat, cilj opravdava sredstvo.

Prije sedam dana protiv Mališeve teren stadiona pod Goricom je bio veliki protivnik plavima. Na ovom susretu će sitiacija biti drugačija-

- Teren će sigurno biti bolji nego u Podgorici, a uzdamo se i u podršku navijača kojih će možda biti više nego domaćih. Imamo sve preduslove da dobre stvari koje smo radili prethodnih 40 dana pretvorimo u djelo.

Plavi će u Sofiјi igrati bez Rusa Serikova, koјi niјe dobio vizu za ulaazak u Bugarsku.

-Ne razmišljam o tome. Fokusiran sam na igrače koje imamo. Nedostaje nam i Šarkić, ne igra ni Mijović, ali najbolji su igrači koje trenutno imate u timu i maksimalno imam povjrenje u sve njih i siguran sam da nas karakter koji posjeduju može dovesti do dobrog rezultata – rekao јe Brnović i dodao da nema dilemu ko će početi utakmicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 18:46