Navijači Sutjeske / -FOTO: MERIDIANBET 1. CFL
17/05/2023 u 17:22 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Budućnost kažnjena sa 1.300, a Sutjeska sa 1.200 eura

Dva najveća crnogorska kluba kažnjena zbog pirotehničkih sredstava koje su upotrebljivali njihovi navijači

Postupajući po prijavama Komisije za takmičenje,  Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, izrekla je danas disciplinske mjere za više klubova.

-FK Budućnost sankcionisan je novčanom kaznom u iznosu od 1.300 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe Varvari na utakmici 29. kola Meridianbet 1.CFL protiv Petrovca, čime su počinili prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG – saopštila je Disciplinska komisija FSCG.

Na njihovom tapetu našli su se i Nikšićani.

-Sutjeska je kažnjen novčano sa 700 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe Vojvode na utakmici 29. kola Meridianbet 1.CFL, između Jezero i Sutjeskе, čime su počinili prekršaj iz člana 74 stav 3 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG. Takođe, Sutjeska je sankcionisana i novčanom kaznom u iznosu od 500 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane svojih navijača na utakmici 28. kola Meridianbet“ protiv Jedinstvo France.

Novčano je kažnjen i Petrovac i to u iznosu od 1.000 eura zbog slabe organizacije i nereda navijača na utakmici 28. kola  protiv Arsenala, čime su počinili prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.

Kazni je bilo i za drugoligaše. Bokelju je izračena novčana kazna u iznosu od 500 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača na utakmici 26. kola 2.CFL protiv Podgorice, a istim iznos će u kasu FSCG morati da uplati i Berane, zbog slabe organizacije susreta sa Komom. Isti klub sankcionisan je novčanom kaznom u iznosu od 700 eura zbog slabe organizacije utakmice 33. kola  protiv OFK Mladost DG, što znači da će klub sa sjevera ukupno morati da plati 1.200 eura. Na kraju, kažnjen je i funkcioner Koma Savo Barac.

- Savu Barcu, zvaničnik FK Kom, novčano je kažnjen od 1.000 eura zbog vrijeđanja predsjednika Komisije za takmičenje FSCG Božidara Mićunovića na utakmici 30. kola 2.CFL, odigrane između Koma i OFK Mladost DG, čime je počinio prekršaj iz člana 96 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG – stoji u saopštenju Disciplinske komisije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 01:43