Trio novajlija u Budućnosti / -FOTO: FK BUDUćNOST
19/06/2024 u 14:11 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Budućnost predstavila tri igrača – potpisali Grivić, Vuković i Serikov

Budućnost je danas javnosti predstavila tri nova igrača i sva trojica su defanzivci

U pitanju su Dragan Grivić, Petar Vuković i Ilija Serikov. Grivić je među plave stigao iz redova Sutjeske Meridianbet. Dvadesetosmogodišnji desni bek je povremeni reprezentativac Crne Gore i sa aktuelnim osvajačem Kupa je potpisao trogodišnji ugovor.

-Grivić je plavo – bijeli dres zadužio kao najbolji desni bek lige, stigao je iz rivalske Sutjeske (2018 - 2024), a u karijeri je još branio boje matičnog Grblja (2012 - 2018), za koji je debitovao sa nepunih 17 godina. Godinama je najbolji na svojoj poziciji u domaćem takmičenju, bio je član svih mlađih reprezentativnih selekcija i potencijalni je reprezentativac Crne Gore, čiju je opremu nosio na jednoj utakmici – kaže se u saopštenju Budućnosti.

S druge strane, Vuković se vratio kući nakon godinu i po dana. Lijevi bek je prošao Omladinsku školu plavih, bio je stipendista i profesionalac u Budućnosti, odigrao je dvije utakmice za prvi tim, ali se preko Jezera, prvo kao pozajmljen igrač godinu, a kasnije kao slobodan, izborio za povratak među plave, kao i za status mladog reprezentativca države. Bio je član i mlađih selekcija Crne Gore...

Na kraju, iz Rusije u Budućnost stigao Ilija Serikov. Do sada je nosio dres Sokol Seratova, koja se takmiči u Drugoj ligi Rusije, a prije toga je nastupao za ruskog premijerligaša Arsenal iz Tule. Dvadesetdevetogodišnji štoper je u karijeri igrao još za Tver, Soči, Čajku, Šinjik i Spartak Kostroma.

Iz Budućnosti je najavljeno da će sva trojica igrača dobiti večeras šansu u prijeteljskom meču sa Mornarom (stadion pod Goricom, 20 sati). Ovaj meč će biti zatvoren za javnost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:26