Vladimir Perišić / -FOTO: FK BUDUćNOST
11/06/2023 u 16:18 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Budućnost stigla na Zlatibor, mladi Perišić očekuje jak ritam rada

Svjesni smo da je ispred nas izuzetno težak turnir, koji se igra po Kup sistemu i gdje nemamo pravo na kiks - rekao je Perišić

Budućnost je danas doputovala na Zlatibor na sedmodnevne pripreme, a svoje mjesto u plavo–bijeloj ekspediciji našli su kadeti i omladinci Lazar Maraš, Andrej Camaj, Aleksa Mugoša i Stefan Đukanović, koji su juče osvojili Kup Crne Gore savladavši Sutjesku sa 2:1. Predvodnik te generacije u finalu je bio prvotimac Vladimir Perišić, sa kojim smo po dolasku u hotel „Palisad“ za klupski sajt rekao:

-Uvijek je lijep osjećaj kada sa najdražim klubom osvojiš pehar, nebitno da li se radi o mlađim kategorijama ili prvom timu. Svi smo presrećni zbog Kupa, ali kod svih nas ostaje žal što nismo osvojili titulu u omladinskoj konkurenciji. Ne tražim alibi, ali veliki broj povreda je uticao na igru omladinske selekcije, pa je samim tim roster za utakmicu bio mnogo uži – rekao je 18-godišnji napadač.

Sada je pred igračima Budućnosti fokus isključivo na prvom timu.

-Prva sedmica je protekla radno i u dobroj atmosferi, trenirali smo praktično dva puta dnevno i mislim da smo spremni za utakmice koje nas čekaju ovdje. Svako od nas iz dana u dan daje sve od sebe kako bi se nametnuo stručnom štabu i pomogao ekipi.

„Plavi“ su odmarali svega sedam dana, odmor su iskoristili da se oporave na što bolji način, a na početak priprema su došli sa željom da prođu pretkvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, koji se igra na Islandu od 27. do 30. juna.

-Svjesni smo da je ispred nas izuzetno težak turnir, koji se igra po Kup sistemu i gdje nemamo pravo na kiks. Trudićemo se da se prikažemo u najboljem svijetlu i da tako reprezentujemo klub i grad na pravi način.

Podgoričani će na žrebu, koji je na programu za dva dana (13. jun), biti u povlašćenom šeširu zajedno sa domaćim Brejdablikom, a potencijalni rivali u polufinalu su Tre Pene (San Marino) i Atletik Klub d’Eskalad (Andora). Polufinale se igra 27. juna, dok je finale pretkvalifikacionog turnira za LŠ zakazano za 30. jun. Osvajač turnira ide u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok se poraženi timovi sele u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

-Posvetićemo se maksimalno protivniku odmah nakon žrijeba, analizraćemo ga kao i sve ostale ekipe što smo analizirali, vidjeti dobre i loše stvari, koje ćemo sigurno pokušati da iskoristimo. Razmišljamo samo o prvom narednom rivalu, tako smo se ponašali cijele prethodne sezone i taj fokus nam je donio rezultat. Sada nas interesuje samo polufinale turnira na Islandu - jasan je mladi Perišić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 12:13