Sa treninga plavih / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
25/07/2024 u 09:00 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Budućnost večeras u Sofiji, Miloš Brnović poručio: Želimo pozitivan rezultat

Dobri rezultati crnogorskih klubova ostvareni prošle sedmice nastavljeni su i ove i to pobjedom Dečića u Batumiju nad ekipom Dinama

(Od našeg izvještača iz Sofije)

Priliku da još više podignu svoj, ali i klupski evropski koeficijent večeras imaju i fudbaleri Budućnosti. Plavi će na stadionu „Vasil Levski“ igrati protiv CSKA 1948 prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Biće to sigurno jak test za izabranike Ivana Brnovića, možda i jači od onog protiv Mališeve, ali je svakako prilika da fudbaleri našeg osvajača Kupa još jednom dobrom partijom obraduju svoje navijače, ali i sve poklonike fudbala u Crnoj Gori.

Samopouzdanje igrača Budućnosti svakako je poraslo nakon mečeva sa ekipom iz Podujeva. Njihova želja je da večeras u bugarskoj prestonici pokažu svoj kvalitet i jednom čvrstom i prije svega disciplinovanom igrom stignu do rezultata koji žele odnosno do rezultata koji bi u revanšu davao šanse da se domognu treće kola kvalifikacija za najmađe UEFA takmičenje.

Vezista Budućnosti i reprezentativac Crne Gore Miloš Brnović kazao јe na јučerašnjoј konferenciјi za novinare da nisu u Sofiјu došli da se brane, već da pokažu sav svoј kvalitet.

-Želja nam јe je da iz prvog meča izvučemo pozitivan rezultat, koji bi bio sve osim poraza, a onda da u revanšu pod Goricom ovjerimo prolaz. Došli smo ovdje ne da se branimo već da pokažemo da možemo da se nadigravamo sa njima i da izvučemo pozitivan rezultat  - rekao јe Miloš Brnović.

Koliko ste upoznati sa kvalitetom večerašnjeg rivala?

-Gledali smo njihov meč u prvom kolu (Černo More 0:0) - radi se sigurno o veoma dobroj i organizovanoj ekipi koja prima malo golova, ali isto tako imaju problema sa postizanjem golova. Očekuje nas tvrda utakmica gdje će vjerovatno jedan detalj da odluči.

Na pitanje da uporedi Mališevu i CSKA, Brnović јe odgovorio:

-CSKA je jači rival, a i dolazi i jačeg šampionata... Radi se o organizovanijoj ekipi sa boljim individualcima, ali mislim da dosta zavisi od nas i našeg pristupa i ukoliko on bude kao u prethodnom meču mislim da možemo da igramo protiv njih – poručio јe Miloš Brnović.

Večerašnja utakmica na stadionu „Vasil Levski“ počinje u 19:30 sati.

image
-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

 

Stadion „Vasil Levski“ - fudbal i koncerti

Stadion „Vasil Levski“ u Sofiji na kojem će se večeras igrati meč između CSKA 1948 i Budućnosti je najveći stadion u Bugarskoj i ima kapacitet od 43.340 mjesta. Sagrađen je 1953. godine, a renoviran je dva puta – 1966. i 2002. godine. U prethodnih 15 godina na ovom stadionu je tri puta gostovala naša reprezentacija (jedna pobjeda, remi i poraz) i to u kvalifikacijama najprije za Svjetsko i Evropsko prvenstvo.

Na ovom objektu, na samom ulazu nalazi se i muzej posvećen najvećim sportistima Bugarske. U njemu se nalaze slike i knjige o najvećem bugarskom fudbaleru Hristu Stoičkovu, zatim o legendarnoj atletičarki Stefki Kostadinovoj, gimnastičaru Jordanu Jorčevu i ostalima...

image

Stadion "Vasil Levski"

-FOTO: DAN/DEJAN PANIć

Zanimljivo je da su na ovom stadionu u prošlosti redovno održavni koncerti, pa su ovdje gostovali Madona i Metalika, ali i najveće srpske zvijezde. Apsolutni rekord drži Lepa Brena – njen koncert iz 1990. godine je naјposjećeniјi koncert ikada u Bugarskoј pred više od 100.000 ljudi. Lepa Brena je stigla na stadion  helikopterom tadašnjeg bugarskog predsednika Todora Živkova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 15:57