Ćavi Ernandes / -FOTO: EPA
18/05/2024 u 16:39 h
Davor KatićDavor Katić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ćavi negirao smjenu

Trener Barselone tvrdi da ima podršku sportskog sektora i predsjednika Laporte

Ništa od smjene - trener Barselone Ćavi Ernandes je demantovao izvještaje španskih medija da će dobiti otkaz, nakon što je izjavio da će loša finansijska situacija uticati na rivalitet s Real Madridom i velikim evropskim klubovima.

- Klub je prenio da bi trebalo da ostanem miran i nastavim da radim uz istu motivaciju i posvećenost. Ništa se nije promijenilo - rekao je Ćavi na konferenciji za novinare.

Gotovo sva pitanja bila su o spekulacijama španskih medija da je predsjednik Đoan Laporta iznerviran njegovom izjavom o teškoj ekonomskoj situaciji u klubu. Mediji su ubrzo prenijeli njegove riječi, kao i da Laporta razmatra mogućnost da otpusti Ćavija ovog leta.

- Ne znam i ne zanima me odakle te informacije dolaze. Imam podršku predsjednika i Deka, našeg sportskog direktora – istakao je legendarni fudbaler Barselone.

Ni Laporta ni klub se nisu oglasili u vezi glasina o otkazu treneru.

Ćavi je u januaru rekao da će otići iz kluba na kraju sezone, ali ga je predsjednik Laporta ubijedio da ostane do isteka ugovora, do juna 2025.

Laporta se 2021. godine drugi put vratio na čelo Barselone, naslijedio dug veći od 1,3 milijarde eura i najviše plate neke fudbalske ekipe. Nekoliko mjeseci kasnije je vratio ljubimca navijača Ćavija, tad je radio u Kataru, kako bi predvodio ekipu bez Lionela Mesija.

Barselona u pretposljednjem kolu prvenstva dočekaće Rajo Valjekano i pobjedom bi obezbijedila drugo mjesto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 20:50