Tod Boeli / -FOTO: ČELSI
13/03/2024 u 17:05 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čelsi tokom ljeta mora da proda 15 igrača

Klub pod lupom Premijer lige zbog velikih gubitaka

U prvoj godini nakon što je Tod Boeli postao vlasnik Čelsija, ostvario je gubitak od 90,1 milion funti (105,4 miliona eura).

Nepovoljan finansijski izvještaj odnosi se na period od marta 2022. do juna 2023. godine.

Izvještaj za tekuću finansijsku godinu pokazuje pogoršanje finansijske situacije kluba.

Razlog je milijarda eura potrošena na kupovinu novih igrača, što je Čelsi stavilo pod lupu Premijer lige zbog sumnje da klub ne posluje po pravilima finansijske održivosti.

Finansijski izvještaj je jasno stavio do znanja Boeliju da njegova inovativna transfer politika ugrožava opstanak kluba i da je jedini način da se spase da Čelsi počne da se ponaša po pravilima.

S obzirom da su „plavci” daleko od zone Lige šampiona i Lige Evrope, rupu u kasi mogu da popune samo prodajom igrača.

Engleski mediji objavili su da su na "Stamford Bridžu" napravili transfer listu sa imenima 15 igrača koje će pokušati da prodaju u ljetnjem prelaznom roku.

Na spisku se nalaze golman Kepa Arrizabalaga, defanzivci Malanga Sar, Tijago Silva, Trevor Čaloba, Mark Kukurela, Jan Matsen, vezisti Karni Čukuvumeka i Konor Galager, krila Noni Manduele, Rahim Sterling i Hakim Zijeh i napadači David, Romelua Lukaku, Armando Brojo.

Procjenjuje se da bi u najpovoljnijim okolnostima Čelsi mogao da zaradi oko 250 miliona funti, ali i da značajno rastereti budžet za plate, koji je trenutno 175 miliona funti.

Prodaja je jedini način na koji menadžer Maurisio Poketino može da dobije novac za kupovinu igrača koje zaista želi tokom ljeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:07