Težak ispit za crvene / -FOTO: FSCG
19/10/2023 u 11:27 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crnogorske omladinke igraju kvalifikacije

Na turniru koji će se igrati u Austriji, pored duela sa domaćinom, crvene će igrati još sa Poljskom i Danskom

Stručni štab ženske omladinske reprezentacije Crne Gore objavio je danas spisak igračica koje konkurišu za nastup u preliminarnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. Na spisku se nalazi 20 fudbalerki, a to su: golmani: Jovana Žugić (Ekonomist), Marija Vuković (Budućnost); odbrana: Tanja Malesija, Vlada Milović (Budućnost), Mia Baturan (Breznica), Anastasija Rakočević (Radnički Kragujevac, Srbija), Tijana Janković, Tijana Đurđevac (Ekonomist), Nela Kolić (Zora); vezni red: Anđela Golubović (Ekonomist), Sanija Pačariz, Larisa Đurković, Ivana Boričić (Budućnost), Katarina Čađenović (Breznica), Mia Vukčević (Mladost); napad: Ana Krivokapić, Bojana Tomašević, Marija Kavaja (Mladost), Tatjana Osmajić (Breznica), Tamara Milović (Ekonomist).

Zbog obaveza selektora Mirka Marića sa A reprezentacijom, našu omladinsku selekciju Crne Gore na turniru u Austriji predvodiće njegov asistent Ivan Tatar. Pored domaćina i „crvenih“, na turniru će još igrati Danska i Poljska.

- Očekuju nas tri veoma teške utakmice. U grupi sa nama su ozbiljne i jake selekcije Austrije, Danske i Poljske. Narednih dana treniraćemo naporno, nadam se da će sve igračice koje su na spisku biti zdrave i da ćemo pružiti maksimum u svakoj utakmici. Kroz te mečeve vidjećemo i na koga sve možemo da računamo za A reprezentaciju. Bićemo oslabljeni neigranjem povrijeđene Lidije Stanić i Ajše Kalač, koja će biti sa najboljim timom, ali i pored toga cilj ostaje da u sva tri meča budemo na što većem nivou - kazao je Tatar za zvanični sajt FSCG.

 

Raspored

25. oktobar

14:00 - Poljska - Danska

18:00 - Austrija - Crna Gora

28. oktobar

13:00 - Danska - Crna Gora

17:00 - Austrija - Poljska

31.oktobar

14:30 - Danska - Austrija

14:30 - Crna Gora - Poljska

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 18:31