/ -FOTO: FK ADRIA
22/06/2024 u 15:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crnogorski dječaci u četvrtfinalu turnira u Osaki

Fudbaleri podgoričkog kluba Adria (dječaci do 12 godina), plasirali su se u četvrtfinale velikog međunarodnog turnira “Sim enerdži kup” u japanskoj

Adria je nastup među osam najboljih izborila kao pobjednik A grupe, sa dva trijumfa i remijem. Podgoričani su pobijedili domaće timove Izumisano siti sa 5:1 i Aira region sa 11:0, dok je protiv takođe japanskog sastava Uzimi odigrali bez golova. Rival podgoričkom sastavu u sjutrašnjem četvrtfinalu biće Fukujama siti.

Adriju na ovom turniru predvode treneri Adis Kreponić, Osako Takafumi i Predrag Stevović. Kreponić je agenici MINA kazao da je turnir u Osaki i sam dolazak u Japan jedno veliko iskustvo za sve u timu.

-Izvanredan turnir, organizovan na vrhunskom nivou. Učešće na međunarodnim turnirima i takmičenje na visokom nivou poboljšava samopuzdanje kod mladih igrača i siguran sam da će ih ovi uspjesi motivisati da rade još napornije i teže većim ciljevima - rekao je Kreponić agenciji MINA.

On je istakao da su uslovi u Osaki izvanredni i da su dječaci oduševljeni gradom, da je sve čisto i uredno, a narod jako ljubazan.

-Raduju i dobra izdanja naših igrača, koji su potvrdili raskošan talenat i ukoliko nastave da rade, pred njima lijepa budućnost.

Prema njegovim riječima, Adria je uoči početka turnira odigrala još tri pripremna meča.

-Planirano je da nakon turnira, do povratka u Podgoricu 25. juna, djeca obiđu i upoznaju se za znamenitostima grada – istakao je Kreponić.

Crnogorski fudbal u Osaki predstavljaju: Matej Đurović, Kosta Šljukić, Andrej Čurović, Viktor Kandić, Matija Nedović, Edis Pepeljak, Balša Gačević, Ali Muminović, Semin Muratović, Arian Ličina i Lazar Radonjić.

Učešće crnogorskog predstavnika na turniru u Osaki plod je višegodišnje saradnje podgoričkih klubova Adria i Bernabeu, u kojima se godinama razvijaju japanski fudbaleri.

Turnir je okupio 16 klubova iz Japana, Južne i Sjeverne Koreje, Tajvana, Hong Konga i Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 21:15