Ђанлуиђи Буфон поново у дресу Парме / - ANDREA CANTINI PH/ FB PARMA CALCIO 1913
01/07/2021 u 18:10 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Црвена звезда хтјела Буфона?

Прије потписа за Парму позвала нас jе Црвена звезда, поручио је агент голмана Силвано Мартина

Менаџер Ђанлуиђиjа БуфонаСилвано Мартина, у изјави за италијанске медије, истакао је да је непосредно прије потписа за дјечачки клуб, Парму, Црвена звезда била један од клубова који је хтио да ангажује искусног голмана.

Након што је напустио Јувентус, за Буфона је било заинтересовано мноштво клубова који су жељели да га виде у својим редовима, упркос томе што већ има 43 године.

Ипак, према ријечима Мартина, Буфон је пролазећи кроз Парму, осјетио носталгију и желио је да се врати у клуб одакле се давне 2001. године преселио у „Стару даму”.

– Идеjа jе рођена прије 15 дана, а у том тренутку је било неколико заинтересованих клубова, чак три из Бразила, али те понуде су у старту одбијене, јер Буфон није желио да се сели тако далеко због породице. Прије потписа за Парму позвала нас jе Црвена звезда. Враћаjући се из Рима, отишао само до њега и тада ми jе рекао да jе пролазећи кроз Парму осјетио jаке емоциjе и тада jе схватио да jе то клуб коjи жели. То jе било романтично – рекао jе Мартина.

Према његовим ријечима, повратак у Парму jе била жеља самог Буфона.

– Послао је лијепу поруку, да фудбал није само посао. Посао jе посљедица, игра се за три бода и за задовољство тренирања. Буфон се враћа на мјесто коjе познаjе. Убрзо након побједе на Светском првенству 2006. године отишао jе да игра против Риминиjа у Сериjи Б, а пола Европе га jе жељело – поручио је Мартина.

Он је истакао да је жеља Буфона да заигра и на Светском првенству у Катару 2022. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 20:23