Zlatko Dalić / -FOTO: HNS
15/06/2023 u 09:33 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dalić: Vrijeme je za zlatnu medalju

Selektor Hrvatske presrećan nakon plasman njegove selekcije u finale Lige nacija

Hrvatska reprezentacija u dramatičnoj polufinalnoj utakmici Lige nacija u Roterdamu nakon produžetaka pobijedila Holandiju (4:2) i plasirala se nedjeljno finale, gdje čeka boljeg iz dvoboja Italije i Španije.

- Čestitke igračima na sjajnoj utakmici. Pokazali su kako se bori za Hrvatsku, pokazali su kako se igra za hrvatski narod. Kapa dolje i našim navijačima. Hrvatska ima još jednu medalju, još jedan uspjeh, imamo nešto nestvarno, ali to zaslužujemo. Imali smo fantastičnih osam treninga, oni su grupa, mi smo zajedno - rekao je Zlatko Dalić, selektor Hrvatske.

Na pitanje gdje među velikim pobjedama "vatrenih" smješta ovu, Dalić je rekao:

-  Ovo je sigurno jedna od najvećih naših pobjeda, sigurno jedna od onih istorijskih. Dobiti Holandiju na njenom terenu, primiti gol u 96. minuti i ne posustati, velika pobjeda Hrvatske i sigurno ide u istoriju. Naučili smo sve ovo da prolazimo, jer imamo kvalitet i karakter.

Šta je rekao igračima nakon šokantnog izjednačujućeg gola domaćina u 96. minutu.

- Mi smo na ovo naučili, mi ne padamo, imamo karakter i kvalitet, karakter nas je opet vratio u utakmicu. Napravili smo sve u zadnjih pet minuta, stavili trećeg štopera, sve kako treba, ali nismo uspjeli, neke odluke sudija bile su kakve su bile, ali sve smo istrpjeli. Malo ćemo proslaviti i pripremiti se. Nije nam bitno ko je u finalu.  Nemamo želju za finale, nebitno je dolazi li Italija i Španija, bitno je kako će Hrvatska igrati. Ovo nam nedostaje, srebro, bronca, vrijeme je za zlatnu medalju - optimistički je zaključio Dalić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 18:57