Kilijan Mbape / -FOTO: EPA
03/10/2024 u 16:39 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dešan ne želi da rizikuje: Mbape propušta Izrael i Belgiju

Na spisku selektora "trikolora" nema ni novog veziste Marseja Adrijena Rabioa, dok je Antoan Grizman završio reprezentativnu karijeru

Iako se Kilijan Mbape oporavio brže nego što se očekivalo i igrao za Real u porazu od Lila, selektor reprezentacije Francuske Didije Dešan je odlučio da ne rizikuje i nije ga uvrstio na spisak za oktobarske mečeve Lige nacija protiv Izraela i Belgije.

Mbapeu su doktori nakon povrede mišića predviđali tri sedmice odsustva, ali se francuski as na teren vratio nakon sedam dana. Ipak, Dešan smatra da treba što bolje da se oporavi pa se umjesto njega na spisku našao napadač Čelsija Kristofer Nkunku.

Na spisku Dešana nema ni novog veziste Marseja Adrijena Rabioa, a nakon odluke da se samo posveti klupskoj karijeri u madridskom Atletiku "trikolori" počinju i život bez Antoana Grizmana.

- Nedostajaće nam, sigurno ćemo igrati drugačije, jer je Antoan imao toliki uticaj na naša izdanja i rezultate da, jednostavno, ne možemo isto bez njega. Svakako neću da mijenjam sistem obavezno, samo zato što nam nedostaje Grizman - kazao je Dešan pred mečeve sa Izraelom u Budimpešti 10. oktobra i sa Belgijom, četiri dana kasnije u Briselu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 16:40